Clicky


 


Traangas afgevuurd op Franse spoorstakers

Traangas afgevuurd op Franse spoorstakers
17-06-2014 15:02 | Algemeen | auteur De Redactie

PARIJS - De Franse oproerpolitie heeft traangas afgevuurd bij een demonstratie van honderden stakende treinmedewerkers. De demonstranten gooiden met flessen en hielden het verkeer tegen uit woede over een wetsvoorstel om de spoorwegen te hervormen. Dinsdag debatteert het lagerhuis over de wet.

De betogers zwaaiden bij het Assemblée Nationale met rode vlaggen van de vakbond. Toen ze naar het parlementsgebouw probeerden op te trekken, werd traangas ingezet. Ook werden enkele demonstranten door agenten tegen de grond gewerkt. Later op de dag liepen betogers over het spoor bij het drukke Montparnasse-station, dat Parijs met verschillende steden in het westen en zuidwesten van Frankrijk verbindt.

De demonstratie maakt onderdeel uit van een staking die al sinds woensdag bezig is. Hoewel slechts een minderheid van het spoorwegpersoneel aan de actie deelneemt, heeft de staking het treinverkeer op verschillende plekken in het land ontregeld. Op dinsdag viel een derde van de treinen in het hele land uit. Internationale treinen ondervinden geen hinder van de staking.De Franse regering overweegt het spoorwegnet, dat in staatshanden is, ook toegankelijk te maken voor concurrerende bedrijven. Spoormedewerkers vrezen dat dit tot ontslagen en veiligheidsproblemen kan leiden. Premier Manuel Valls noemde de staking 'zinloos en onverantwoordelijk'.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats