Transport Online - Uitspraak in zaak drievoudige moord Landsmeer

Uitspraak in zaak drievoudige moord Landsmeer

Uitspraak in zaak drievoudige moord Landsmeer
17-06-2014 09:24 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De rechtbank in Amsterdam doet dinsdag uitspraak in de zaak tegen vier verdachten van een drievoudige moord in december 2011 in de Noord-Hollandse gemeente Landsmeer. Tegen de vier zijn straffen tot dertig jaar cel geëist.

De drie slachtoffers werden met een machinegeweer doodgeschoten. Als eerste werd de 34-jarige Mohamed Benbouker gedood op de Kanaaldijk bij Landsmeer, waarna zijn lichaam vermoedelijk direct het Noordhollands Kanaal in werd gesleept. Ongeveer een maand later werd zijn stoffelijk overschot gevonden.

De 42-jarige Arjan Kools en de 40-jarige Maurice Bouhuijs werden daarna op een parkeerplaats iets verderop in het dorp Purmerland, dat bij de gemeente Landsmeer hoort, doodgeschoten. Een voorbijganger ontdekte hun lichamen diezelfde avond nog.

Benbouker zou voor zijn dood een van de verdachten hebben afgeperst en mishandeld, en daarnaast zijn oog hebben laten vallen op de wietplantage van deze en een andere verdachte. Na de moord op Benbouker meldde een van de verdachten dat op de parkeerplaats twee mannen op het slachtoffer en hem wachtten, wat voor problemen zou kunnen zorgen. Binnen een kwartier waren ook deze twee dood.

De 38-jarige James P. uit Suriname, Thomas L. (35) uit Amsterdam, Martijn W. (42) uit Purmerend en zijn vijf jaar oudere plaatsgenoot Arnold van L. zijn verdachten in de zaak. De zwaarste straf van dertig jaar cel werd eerder geëist tegen Surinamer P., die de fatale schoten zou hebben gelost.

Tegen Arnold van L., die door Benbouker zou zijn afgeperst, is twintig jaar cel geëist. Tegen W. en Thomas L. eiste het Openbaar Ministerie eerder achttien jaar cel. Een vijfde verdachte schoot zichzelf bij zijn arrestatie neer. Hij bezweek later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen. Als hij nog zou hebben geleefd, had het OM tegen hem een levenslange gevangenisstraf geëist. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,322

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions