Clicky


Cosmo Trucks Oldenzaal sluit

Cosmo Trucks Oldenzaal sluit
16-06-2014 18:58 | Transport | auteur Marcel van der Voort

OLDENZAAL - Cosmo Trucks Oldenzaal sluit per 1 juli. Dat is maandagavond aan de nieuwsredactie van Transport Online bevestigd door directeur Lex Zandbergen.

Over enkele weken gaat dus het licht uit bij de vestiging aan de Kelvinstraat 4. "Het gaat om een verhuizing van Oldenzaal naar Hengelo. Ingegeven door de omstandigheden in de markt en omdat wij de activiteiten willen samenvoegen bij de activiteiten in Hengelo", verduidelijkt Zandbergen.

"De vestiging in Oldenzaal is wel rendabel, maar verhuizen doe je niet zomaar. Wij kunnen in Hengelo efficiënter verder", vertelt hij verder.

Volgens hem werken er in Oldenzaal zo’n 10 personen. "Die worden overgeplaatst naar andere vestigingen. Het merendeel gaat naar Hengelo", klinkt het.

Moeilijk besluit

Hoe reageert het personeel? Zandbergen: "Voor de mensen die er werken is het een moeilijk besluit. Wel is duidelijk dat ze hun baan behouden. Voor iedereen is een oplossing gezocht. Elke werknemer krijgt een andere positie. Zover ik weet gaat er niemand gedwongen uit", aldus de directeur.

Meer veranderingen?

"Het gaat goed met het bedrijf, maar soms moet je je zo’n beslissing als deze nemen. In Oldenzaal zit de vestiging in een huurpand. Ik neem aan dat de huurbaas daar een andere bestemming voor vindt."

Gaat er nog meer veranderen? “Wellicht komen er later meer veranderingen. Maar ik kan niet in de toekomst kijken, voegt hij er nog aan toe.

Gespecialiseerd

Cosmo Trucks heeft zich gespecialiseerd in nieuwe en tweedehands DAF trucks, waaronder de DAF XF Euro 6. Het bedrijf is er ook voor reparatie, onderhoud, schadeherstel, ombouw en keuringen.

Naast Oldenzaal en Hengelo zijn er eveneens vestigingen in Utrecht, Zwolle en Leeuwarden.