MotracLinde lanceert nieuw fleet management systeem

MotracLinde lanceert nieuw fleet management systeem
16-06-2014 13:48 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ALMERE - Met Insight presenteert MotracLinde een uniek, innovatief en compleet fleet management systeem. MotracLinde Insight biedt volledige inzage in alle relevante informatie, die noodzakelijk is om optimaal te sturen op essentiële factoren binnen het logistieke proces.

Of het nu gaat om het verlagen van de kosten van het logistieke proces, het verhogen van de efficiency, of het verbeteren van de veiligheid op de werkvloer; informatie is onmisbaar. Met het innovatieve en gebruiksvriendelijke fleet management systeem Insight brengt MotracLinde die noodzakelijke informatie letterlijk en figuurlijk binnen handbereik.

Insight is zeer compleet en geeft een helder en volledig inzicht in schades, kosten, inzet van de intern transportvloot en (tijdelijk) personeel, efficiency én productiviteit. Van automatische urenregistratie, onderhoudsfrequenties per truck en schokregistratie tot inzicht in gereden schades en het bewaken van diploma’s en rijvaardigheidsbewijzen; MotracLinde Insight bewaakt alle relevante informatie.

Data altijd en overal beschikbaar

Insight is een door MotracLinde zelf ontwikkelde innovatieve cloud-oplossing, die op afstand met een hef- of magazijntruck communiceert. De gebruiker heeft daardoor op elke plek en op ieder gewenst moment toegang tot het systeem, met een pc, tablet of smartphone.

In de truck wordt een black box gemonteerd, die continu alle relevante data registreert en doorgeeft. De unit is bijvoorbeeld voorzien van een schoksensor, die schadelijke impacts registreert. Bij het overschrijden van een vooraf ingestelde grenswaarde gaat de truck – indien gewenst – na een impact over op kruipsnelheid en ontvangt de leidinggevende een sms of WhatsApp bericht. De additionele kaartlezer maakt persoonlijke toegangscontrole tot de truck mogelijk – en daarmee ongeautoriseerd gebruik van het materieel onmogelijk.

Alle geregistreerde informatie wordt door de black box, via WiFi, naar de beveiligde cloud-omgeving verzonden. Optioneel kan dit ook via GSM of GPRS, met de bijbehorende Connectivity module.

Snel, overzichtelijk en real time

In het fleet management systeem heeft de gebruiker dankzij heldere en intuïtieve dashboards direct toegang tot zijn gegevens. Via de uitgebreide rapportagemogelijkheden kan alle informatie op elk gewenst moment worden opgevraagd. Zo biedt Insight snel, overzichtelijk en real time inzicht in de key performance indicatoren van alle processen; per truck, per afdeling, per vestiging of per regio. Benchmarken op alle essentiële punten behoort eveneens tot de mogelijkheden. Ook tussen de verschillende afdelingen of locaties binnen een organisatie. Voor een eenvoudige verwerking kan de data uiteraard snel en eenvoudig worden geëxporteerd naar bijvoorbeeld Excel.

Snel rendement

MotracLinde Insight waarborgt een maximale controle over de totale logistieke operatie, en biedt unieke mogelijkheden voor verdere optimalisatie en verbeteringen, zoals een efficiëntere inzet van het intern transportmaterieel, het terugdringen van schades, een betere onderhoudsplanning, en het verhogen van de veiligheid.

Van aantal schokken tot noodzakelijk preventief onderhoud binnen een bepaalde periode, en van truckhistorie tot een vergelijking van gerealiseerde resultaten tegenover de gestelde targets; het systeem genereert de gewenste informatie in een handomdraai en op overzichtelijke wijze. De aantrekkelijke kosten van het systeem staan daarbij garant voor een snel rendement.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden