Keizer volgt Korthals op als partijvoorzitter VVD

Keizer volgt Korthals op als partijvoorzitter VVD
14-06-2014 17:20 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

BUSSUM - Henry Keizer is gekozen tot de nieuwe voorzitter van de VVD. Dat gebeurde zaterdag op het congres van de partij in Bussum. Het hoofdbestuur van de VVD had de 53-jarige Keizer al naar voren geschoven als opvolger van Benk Korthals.

De partij zocht een nieuwe voorzitter omdat Korthals is gestopt als partijvoorzitter toen zijn termijn in mei afliep. Het was nooit zijn bedoeling geweest om voor een tweede termijn te gaan, schreef de oud-minister eerder in een brief aan het partijbestuur.

De ledenvergadering besloot de nieuwe partijvoorzitter zaterdag zelf te kiezen. Andere kandidaten waren de Haagse verkeerswethouder Peter Smit en oud-wethouder in Utrechtse Heuvelrug Bert Homan. Smit trok zich echter terug omdat er geen referendum kwam. Hij en Homan voelden daar meer voor. Het hoofdbestuur was wel voorstander van een stemming op de algemene vergadering.

Keizer, ondernemer en voorzitter van de kamercentrale Den Haag, kreeg van de leden 596 stemmen, wat neerkomt op bijna 75 procent. Homan kreeg tweehonderd stemmen.

Jeannette Baljeu werd op het congres gekozen tot vicevoorzitter. De 46-jarige Baljeu is fractievoorzitter van de VVD in Rotterdam en was wethouder in het vorige college van Rotterdam. Zij volgt Wiet de Bruijn op. Oud-wethouder van Barendrecht Stephanie ter Borg volgt Judith Tielen op als algemeen secretaris. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,461

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden