Clicky

 
Transport Online - Van Gaal niet verbaasd door overwinning

Van Gaal niet verbaasd door overwinning

Van Gaal niet verbaasd door overwinning
14-06-2014 00:07 | Sport | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Louis van Gaal is niet verbaasd dat het Nederlands elftal op het WK heeft gewonnen van Spanje. "Maar ik had niet verwacht dat we zoveel zouden scoren", zei de bondscoach na de 5-1 zege aan de NOS. "De vleugelverdedigers van Spanje spelen ver vooruit en dan komen ze achterin één op één te staan tegen Robben en Van Persie en dat kunnen ze niet. Dat vind ik niet zo gek hoor."

Nederland trad Spanje tegemoet met het vaak besproken 5-3-2-systeem. "Qua speelstijl zijn we niet goed genoeg om tegen Spanje met 4-3-3 te spelen en daarom heb ik voor deze speelstijl gekozen", legde de bondscoach uit. "Maar in de volgende wedstrijd tegen Australië kan dat best heel anders zijn."

Van Gaal gaf wel toe dat hij bij een 1-0 achterstand vlak voor rust met wat minder vertrouwen op de bank zat. "Ik dacht, het zal toch niet zo'n avond worden waarop de wereldkampioen de overwinning krijgt", wees hij op de makkelijk gegeven strafschop. "Maar dan maakt Van Persie zo'n goal, met zoveel gevoel."

Net als Van Persie kijkt Van Gaal direct weer vooruit. "We hebben nog niks, zijn alleen aardig begonnen. Als we niet van Australië winnen, is dit maar weinig waard." (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,613

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions