Clicky


Pomphouders protesteren bij VVD-congres

Pomphouders protesteren bij VVD-congres
13-06-2014 14:20 | Algemeen | auteur De Redactie

BUSSUM - Een groep pompstationhouders uit de grensstreek is vrijdagmiddag afgereisd naar Bussum om tijdens het congres van de VVD te protesteren tegen accijnsverhoging op brandstoffen. "We willen zo ons ongenoegen kenbaar maken aan de VVD, die ons in de steek gelaten heeft", zo laat initiatiefnemer Roger Smeets weten.

Hoeveel tankstationhouders zich in Bussum melden, durft Smeets - zelf eigenaar van een tankstation in Maria-Hoop, ten zuiden van Roermond - niet met zekerheid te zeggen. Hij rekent voorlopig op twintig tot dertig aanwezigen. Smeets wil bij het congres 'iedere VVD'er die langskomt' aanspreken en overtuigen van zijn gelijk.

Pompstationhouders klagen sinds de invoering op 1 januari over de hogere accijns op benzine, diesel en lpg. Omdat met name diesel en lpg nu duurder zijn dan in België en Duitsland zouden veel Nederlanders de grens oversteken om hun tank vol te gooien. Dat kost de eigenaren van de grensstations een fortuin, zo claimen ook brancheorganisaties RAI en Bovag. (Novum)