Clicky


Ook buitenland gelooft niet in Oranje

Ook buitenland gelooft niet in Oranje
13-06-2014 11:44 | Sport | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Ook buitenlanders geven Oranje, net als Nederlanders, weinig kans dit WK. Van de inwoners van 26 landen denkt slechts één procent dat Nederland wereldkampioen wordt, meldt onderzoeksbureau Ipsos vrijdag na online onderzoek onder negentienduizend deelnemers, waaronder Argentijnen, Belgen, Brazilianen, Duitsers en Zuid-Afrikanen.

Aan het onderzoek namen geen Nederlanders deel. Actualiteitenprogramma Eenvandaag meldde eerder op basis van onderzoek onder 22 duizend Oranjefans dat slechts zeven procent denkt dat Nederland in Brazilië wereldkampioen wordt.

Van de ondervraagde inwoners van de 26 landen verwachten vier op de tien dat Brazilië kampioen wordt. Driekwart van de ondervraagden vindt verder dat het WK zich meer bekommert om sponsoring dan om individuele sportiviteit. Twee op de drie denken dat de organisatie en voorbereidingen voor het WK gepaard gaan met corruptie. Onder de geënquêteerde Brazilianen loopt dat op tot 84 procent.

Zes van de tien deelnemers aan het onderzoek zijn het er daarnaast mee eens dat Brazilië niet het gastland had moeten zijn, omdat het geld beter had kunnen worden besteed. Een grote meerderheid van 81 procent van de Brazilianen deelt dit gevoel. (Novum)