Transport Online - MAN dealer Van Leeuwen Truckservice realiseert nieuw, energiezuinig pand in Ridderkerk

MAN dealer Van Leeuwen Truckservice realiseert nieuw, energiezuinig pand in Ridderkerk

MAN dealer Van Leeuwen Truckservice realiseert nieuw, energiezuinig pand in Ridderkerk
13-06-2014 10:46 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

RIDDERKERK - Van Leeuwen Truckservice start deze week met de bouw van een hypermoderne service- en verkoopvestiging aan de Florijnstraat in Ridderkerk. Dit nieuwe en energiezuinige pand wordt gerealiseerd op bedrijventerrein Cornelisland, gelegen vlakbij de aansluiting van de A15 en A16. Van Leeuwen Truckservice realiseert de service- en verkoopvestiging op een perceel van 6.000 m2.

De bouw is open en transparant en past volledig bij de moderne uitstraling van het truckmerk MAN. De nieuwe vestiging vervangt de huidige locatie in Rotterdam-Albrandswaard en is goed bereikbaar vanuit Ridderkerk, de Alblasserwaard, de Drechtsteden, Barendrecht, Waalhaven, Hoogvliet en de Zuid-Hollandse eilanden. Met ervaren technici uit de regio biedt het bedrijf op deze nieuwe locatie een uitgebreide one-stop service voor trucks, lichte bedrijfswagens en trailers.

“Met de bouw van een nieuwe, moderne MAN service- en verkoopvestiging in Ridderkerk zetten wij de volgende stap in ons partnership met de huidige en toekomstige MAN rijders in de regio. De vestiging is helemaal afgestemd op het efficiënt servicen van MAN trucks, lichte bedrijfswagens en trailers“, vertelt Pieter van Leeuwen, directeur van Van Leeuwen Truckservice. Als de bouw volgens plan verloopt, is de oplevering eind december 2014.Moderne service

Het pand is voorzien van de modernste techniek en apparatuur om transporteurs zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Zo zijn de vijf straten, elk 30 meter lang, ook geschikt voor het onderhouden van LZV’s (Langere en Zwaardere Vrachtautocombinaties) en bouwvoertuigen. Voor het werk aan meerassige voertuigen zijn krachtige hefcilinders aanwezig. Ook het buitenterrein biedt klanten services als beveiligd parkeren en een wasbox. Daarnaast plaatst Van Leeuwen Truckservice met het oog op duurzaam rijden een oplaadpunt voor elektrische auto’s.

Energiezuinig en duurzaam

Het ontwerp van het gebouw is compact en efficiënt waardoor een economische en duurzame bouw mogelijk is. “Door het aantal gebouwde meters zo beperkt mogelijk te houden, wordt het milieu minimaal belast. Een compactere werkplek betekent immers ook lagere energielasten. Een optimaal gebruik van daglicht werkt ook energiebesparend. Grote glasvlakken zorgen voor transparante architectuur en lagere verlichtingskosten. De bij de glasgevel geplaatste lamellen houden in de zomer het directe zonlicht buiten voor een aangenaam binnenklimaat”, aldus Ralph van de Donk van Architéma Architectuurstudio uit Rotterdam.

Bij de realisatie van de bouw door hoofdaannemer Slingerland Bouw worden hoogwaardige en duurzame materialen toegepast. Slingerland Bouw heeft ervaring in het realiseren van hoge kwalitatieve werkplaatsen en heeft de ambitie de beste te zijn in zijn vak. Door samenwerking met alle betrokken partijen volgt uiteindelijk een succesvol, energiezuinig en duurzaam resultaat.

Foto's

 • Vydraulics
  Vydraulics
 • Van Helden
  Van Helden
 • Van Helden
  Van Helden
 • J.Roeland
  BABINSKI

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen