Clicky


Nabestaanden MH370 krijgen 36 duizend euro

Nabestaanden MH370 krijgen 36 duizend euro
13-06-2014 10:21 | Ongevallen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De eerste families van de passagiers van het vermiste Maleisische vliegtuig hebben een schadevergoeding ontvangen. Dat heeft de Maleisische minister van buitenlandse zaken Hamzah Zainuddin donderdag bekendgemaakt. De verzekeraar van Malaysia Airlines, het Duitse Allianz, heeft een Chinese en zes Maleisische families ieder 36 duizend euro uitgekeerd.

De claims van veertig andere Chinese families worden nog door de verzekeringsmaatschappij beoordeeld. De familieleden van de 239 vermiste inzittenden kunnen allen 129 duizend euro claimen. Steve Wang, een woordvoerder van de nabestaanden, zei vrijdag dat familieleden van 127 Chinese passagiers hebben aangegeven een schadevergoeding te zullen weigeren. Zij vinden dat de luchtvaartmaatschappij economische steun moet verlenen zolang de zoektocht naar het toestel voortduurt.

Vlucht MH370 verdween op 8 maart van de radar terwijl het vliegtuig op weg was van Kuala Lumpur naar Beijing. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van het toestel. Zoekteams speuren al maanden een enorm zeegebied af naar het vliegtuig. (Novum)