Clicky


Begin juli start verlenging oprit A67 Someren

Begin juli start verlenging oprit A67 Someren
12-06-2014 17:05 | Algemeen | auteur De Redactie

SOMEREN - Begin juli start aannemer Strabag-Ippel in opdracht van Rijkswaterstaat met de verlenging van oprit 35 bij Someren naar de A67 richting Venlo. Het verkeer krijgt met deze verlenging meer ruimte om te kunnen invoegen vanaf de N266 naar de A67. Dit verbetert de verkeersveiligheid en draagt bij aan een vlottere doorstroming. Naar verwachting zal het verkeer vanaf juni 2015 gebruik kunnen maken van de verlengde oprit.

Extra brug over de Zuid-Willemsvaart

Om de verlenging mogelijk te kunnen maken, komt er een extra brug over de Zuid-Willemsvaart, direct langs de bestaande brug. Hiervoor worden enkele bomen langs de A67 gekapt en worden er zandlichamen aangebracht. Daarnaast zijn er diverse aanpassingen nodig in het kanaal, zoals het opbouwen van steunpunten. Ook zal de aanwezige pechhaven langs de A67 enkele honderden meters richting Venlo worden verplaatst. 

Planning

- Vanaf begin juli richt de aannemer het werkterrein in binnen de bestaande lus van de huidige oprit. Er komt een inrit voor het werkverkeer en een afrit naar de N266. Ook zullen de bomen op het huidige talud worden gekapt. Hoewel dit buiten het broedseizoen is, worden de bomen voor de zekerheid nagekeken op nesten. Bovendien zullen de verwijderde bomen worden gecompenseerd door herplant elders.

- Na de bouwvak start het aanbrengen van de zandlichamen, de maatregelen in het kanaal en de steunpunten voor de brug. Dit duurt tot november.
-  In oktober wordt het portaal voor de verkeerssignalering geplaatst.

- De liggers voor de brug worden vanuit Oosterhout via het Wilhelminakanaal en de Zuidwillemsvaart op hun plaats van bestemming gebracht. In november/december zullen zij op de steunpunten en landhoofden worden geplaatst, met behulp van een flinke kraan die op de N266 staat.

- Van december tot april 2015 vinden voorbereidende werkzaamheden plaats voor het asfalteren.
- Van april 2015 tot juni 2015 wordt de brug geasfalteerd en aangesloten op de bestaande oprit.

- Medio juni 2015 kan naar verwachting de oprit voor het verkeer worden opengesteld. 

Beperkte hinder voor het (scheepvaart)verkeer

De werkzaamheden worden uitgevoerd met beperkte hinder voor de (vaarweg)weggebruikers.

Het verkeer op de A67 ondervindt geen hinder van de werkzaamheden. De huidige oprit blijft gedurende de werkzaamheden open. Uitzondering hierop is een weekendafsluiting van de oprit om deze te kunnen aansluiten op de verlenging en om te zetten naar de nieuwe situatie. Daarnaast is een korte verkeersstop van de A67 noodzakelijk (15 minuten) voor het plaatsen van het portaal voor de verkeerssignalering. In de laatste fase van het project zal ook de vluchtstrook tijdelijk gesloten zijn.

Tijdens de plaatsing van de brugliggers is beperkt verkeer tussen de twee rotondes aan weerszijden van de brug op de N266 mogelijk. Dit gebeurt in een weekend in de tweede helft van november. Voor de scheepvaart zijn er in dat weekend ook beperkingen.
Daarnaast zal het remmingswerk voor de scheepvaart als gevolg van de verbreding van de brug worden verplaatst. Deze werkzaamheden vinden vooral ’s nachts plaats. De doorvaarhoogte voor het scheepvaartverkeer zal niet wijzigen.

Verkeersveiligheid en doorstroming A67

De A67 is een autosnelweg met een internationaal karakter en veel (vracht)verkeer. De combinatie van de relatief korte invoegstrook vanaf de drukker wordende provinciale weg N266, en de colonnevorming van vrachtverkeer op de A67, zorgt voor onveilige situaties op zowel de A67 als de N266. Het verlengen van de oprit verbetert de verkeersveiligheid en de doorstroming.