Clicky


Smittrans 's Graveland na bijna 100 jaar gestopt

Smittrans 's Graveland na bijna 100 jaar gestopt
12-06-2014 10:58 | Transport | auteur Marcel van der Voort

'S GRAVELAND - Smittrans in 's Graveland is afgelopen vrijdag gestopt. Het transportbedrijf aan de Cannenburgerweg 32 heeft bijna 100 jaar bestaan.

"Ik ben gestopt vanwege mijn gezondheid en het ontbreken van bedrijfsopvolging", geeft de laatste directeur Hans Smit (64) donderdagochtend als reden. Het is stil op de bedrijfslocatie, daar moet hij nog aan wennen. Toch was het een weloverwogen beslissing.

Goede baan

"Mijn zoon heeft een goede baan. Als hij het transportbedrijf voortzet zou hij onder zijn niveau belanden. Natuurlijk is het jammer dat het is gestopt. Maar ik moet de realiteit niet uit het oog verliezen", vertelt  hij openhartig.

"Tegenwoordig moet je in de transportsector verschrikkelijk hard werken om je brood te verdienen. De prijzen staan zwaar onder druk. De branche is helemaal kapot gemaakt."

Vader opgevolgd

"Ik heb het bedrijf in 1980 van mijn vader overgenomen. In 1968 ben ik al bij hem in dienst gekomen. En mijn vader heeft het bedrijf weer van zijn vader voortgezet. Dan is nu stoppen wel jammer, maar nogmaals: doorgaan moet wel realistisch zijn."

Smit heeft alles met de vier  personeelsleden die er nog waren goed opgelost. Ze zijn netjes betaald en: "Ik heb ze kunnen onderbrengen bij transportbedrijf Van Mechelen uit Breukelen. Dat geeft mij voldoening."

Kaasvervoerder

In 1994 nam Smittrans nog Siegersma uit Ee over. Smit: "Wij waren de grootste kaasvervoerder van Nederland. In 2003 zijn er 25 personeelsleden en auto's naar Bakker Logistiek gegaan. Wij vervoerden vooral kaas, bloemen, planten en zelfs bomen. Op het laatst ging het vooral om witgoed."