Transport Online - Connexxion schrapt maximaal veertig banen

Connexxion schrapt maximaal veertig banen

Connexxion schrapt maximaal veertig banen
12-06-2014 09:16 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Connexxion schrapt de komende maanden dertig tot veertig banen, om zo de managementlaag kleiner te maken. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf gezegd. Het vervoersbedrijf boekte vorig jaar een verlies van 58 miljoen euro, blijkt uit de jaarcijfers.

Van gedwongen ontslagen is vooralsnog geen sprake, maar deze worden ook niet uitgesloten, aldus de woordvoerder. De reorganisatie moet in het najaar zijn afgerond.

Het schrappen van banen is onderdeel van een nieuwe strategie, die tegelijk met de jaarcijfers werd aangekondigd. Naast het platter maken van de organisatie, wil het vervoersbedrijf de taxiafdeling verder scheiden van de openbaarvervoerdiensten, licht de zegsman toe. De nieuwe organisatie moet Connexxion efficiënter maken en het mogelijk maken om het marktaandeel te vergoten.

Vanaf volgend jaar gaat Connexxion daarnaast een fusie onderzoeken met Veolia. Beide ov-bedrijven zijn sinds 2011 in handen van het Franse Transdev. Er wordt al samengewerkt op het gebied van aanbestedingen.

Connexxion boekte vorig jaar een omzet van 967 miljoen euro, tegen 1,1 miljard een jaar erder. Het operationeel resultaat (EBITDA) kwam uit op 48,2 miljoen euro. Onder de streep resteerde echter een flink verlies van 58 miljoen euro, waar vorig jaar nog een kleine winst van twee miljoen euro werd geboekt.

Connexxion verloor vorig jaar de ov-aanbestedingen in Utrecht en Twente en het landelijke contract voor taxidiensten voor minder mobielen. Daarom heeft het bedrijf flinke afboekingen moeten doen. "Ook een aantal andere factoren speelde mee, zoals hogere sociale lasten, de achterblijvende productiviteit en tegenvallende passagiersomzet", licht het bedrijf toe.

De schuldpositie van Connexxion is vorig jaar wel verbeterd. "Met deze prima financiële uitgangspositie is het vertrouwen dat de banken in Connexxion hebben, verder gegroeid", stelt financieel topvrouw Anne Marie van der Wijst. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,644
Diesel1,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions