Clicky


Limburg biedt garantie bij overname kranten

Limburg biedt garantie bij overname kranten
10-06-2014 19:46 | Binnenland | auteur De Redactie

SITTARD - De provincie Limburg wil een garantstelling van tien miljoen euro verlenen om de overname van de Limburg Media Groep te bespoedigen. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerd voorstel van de Gedeputeerde Staten. Het Belgische mediaconcern Concentra wil het bedrijf achter De Limburger en het Limburgs Dagblad overnemen van het Britse Mecom.

De garantstelling is volgens de gedeputeerden te rechtvaardigen als 'bijdrage aan versterking en economische verankering van werkgelegenheid en economische dragers van Limburg'. LMG is een financieel gezond Limburgs bedrijf en het risico is laag, meent de provincie. De garantstelling moet voor vijf jaar gaan gelden en elk jaar met twee miljoen euro verminderen. Het voorstel ligt nu voor aan de provinciale staten.

Mecom en Concentra sloten in februari op hoofdlijnen een akkoord over de overname van de Limburgse kranten. De beoogde datum van de transactie is 1 juli. Aangezien het voorstel op 4 juli op de agenda komt van de Provinciale Staten, is een fiat ook met terugwerkende kracht mogelijk, schrijven de gedeputeerden.

Een eerdere verkoop van LMG aan Concentra ketste in december af, toen Mecom plots de stekker uit de onderhandelingen trok. Onder het personeel van de Limburgse kranten leidde die beslissing tot veel onbegrip. Begin januari voerden de werknemers actie om de verkoop alsnog af te dwingen. Kort daarop besloot Mecom de deur naar de verkoop van LMG weer op een kier te zetten. (Novum)