Clicky


Action opent flink aantal nieuwe winkels

Action opent flink aantal nieuwe winkels
10-06-2014 10:08 | Bedrijfsresultaten | auteur De Redactie

ZWAAGDIJK-OOST - Winkelketen Action heeft sinds begin vorig jaar 113 nieuwe winkels geopend. Het aantal vestigingen van het Nederlandse bedrijf steeg daardoor met ruim 35 procent naar even meer dan 430 winkels, zo meldt Action dinsdag bij het presenteren van de jaarcijfers. Ook de omzet van het concern steeg fors.

Action opende vorig jaar 85 nieuwe winkels, in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Een jaar eerder groeide het aantal vestigingen nog met 52 stuks. In de eerste vijf maanden van dit jaar opende de budgetketen nog eens een kleine dertig winkels en Action verwacht dat daar in de rest van 2014 nog een hoop bijkomen.

Mede door de nieuwe winkels - maar ook door de verbeterde verkoop - zag Action zijn omzet vorig jaar met 32 procent stijgen naar een kleine 1,2 miljard euro. Ook de operationele winst steeg, alleen iets minder sterk. De inkomsten, na aftrek van kosten, liepen met 29 procent op naar 128 miljoen euro.

De flinke stijging in het aantal vestigingen in het personeelsbestand van de winkelketen, dat met 41 procent in omvang groeide. In totaal had de prijsvechter - in de vier landen waar het actief is - eind vorig jaar 16.500 medewerkers. (Novum)