Clicky


Blatter haalt uit naar FIFA-critici

Blatter haalt uit naar FIFA-critici
09-06-2014 20:17 | Sport | auteur De Redactie

SÃO PAULO - FIFA-preses Sepp Blatter heeft uitgehaald naar critici van de wereldvoetbalbond. Volgens de Zwitser proberen ze de FIFA te 'vernietigen' met de recente corruptiebeschuldigingen. "Ik weet niet wat de achterliggende gedachte is, maar wij moeten onze eenheid bewaren", vertelde hij maandag tegen Aziatische voetballeiders.

Blatter doelde op de beschuldigingen van The Sunday Times. De Engelse krant schreef onlangs bewijs te hebben dat toenmalig vicepresident Mohamed Bin Hammam leden van de FIFA heeft omgekocht om op Qatar te stemmen voor het WK 2022. De Qatarees zou een fonds hebben opgericht waaruit leden die mochten stemmen werden betaald.

"Eenheid is de beste manier om de critici van antwoord te voorzien", zei Blatter, die bij de Aziatische bonden steun probeerde te vergaren voor een nieuwe kandidatuur als FIFA-voorzitter. "Deze mensen willen niet het spel vernietigen, maar het instituut."

Ondanks alle onrust ziet de 78-jarige Blatter zichzelf nog altijd als de juiste man om het belangrijkste voetbalorgaan te leiden. Hij hoopt volgend jaar te worden herkozen. "We zitten in een situatie waarin we leiderschap nodig hebben. Het vuur in mij brandt nog steeds." (Novum/AP)