Clicky


KNMI waarschuwt voor 'extreem' weer

KNMI waarschuwt voor 'extreem' weer
09-06-2014 13:14 | Weer | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Het KNMI heeft voor de provincies Zeeland, Noord-Brabant, Gelderland en Limburg code oranje afgekondigd voor extreem weer. In de rest van het land geldt code geel. Code oranje is de op een na hoogste alarmfase van het KNMI.

Maandagmiddag bereikt een gebied met zware onweersbuien het zuiden van het land dat in de namiddag en avond naar het noordoosten trekt. Hierbij zijn zeer zware windstoten en hagel mogelijk. De kans op wateroverlast of stormschade is groot.

Een onweersgebied met zware buien trekt even na het middaguur het land al binnen. Dat zorgt plaatselijk in Brabant al voor overlast. Een woordvoerder van de ANWB adviseert openluchtrecreanten en watersporters om de berichten goed in de gaten te houden en bijtijds hun spullen op te bergen en te schuilen. Volgens hem 'spookt' het nu al plaatselijk en wordt dat alleen maar erger. Het weer zorgt nog niet voor chaotische toestanden op de weg.

Voordat de buien er zijn, is het zomers warm. Mogelijk wordt zelfs de eerste landelijke tropische dag genoteerd. Daarvoor moet het in De Bilt 30 graden worden. (Novum)