Transport Online - Eigenaar wegrestaurant Malden mishandeld door Bulgaarse trucker

Eigenaar wegrestaurant Malden mishandeld door Bulgaarse trucker

Eigenaar wegrestaurant Malden mishandeld door Bulgaarse trucker
29-01-2012 11:33 | Criminaliteit | auteur de redactie
HEUMEN - Vrijdagavond is eigenaar Ton Bader van Wegrestaurant Malden, gevestigd aan de Jan J. Ludenlaan 2 in Heumen bedreigd en mishandeld door een Bulgaarse vrachtwagenchauffeur.

Rond elf uur 's avonds attendeerde Bader een Bulgaarse vrachtwagenchauffeur op het feit dat hij zich op particulier terrein bevond en dat hij, omdat hij geen gebruik maakte van het restaurant, het terrein diende te verlaten. De chauffeur weigerde echter. Toen de uitbater bleef aandringen pakte de Bulgaar een groot dolkmes en probeerde daarmee indruk te maken.

"Ik schrok heel erg van dat mes. Na veel heen en weer gemopper ben ik naar binnen gegaan om een zaklamp te pakken. Doordat het donker was kon ik niet goed zien hoe de man eruit zag", zegt Ton Bader zondag tegen Transport Online.

"Toen ik terugkwam stond de chauffeur naast zijn vrachtwagen. Toen ik opnieuw vertelde dat hij het terrein diende te verlaten viel hij mij tot drie keer toe aan. Vervolgens wilde hij mij slaan. Toen ik mijzelf daarop verweerde haalde hij een ijzeren staaf uit zijn cabine en begon op mij in te slaan. Twee keer kon ik de staaf ontwijken maat de derde keer was raak."

Bader kreeg een fikse klap met de ijzeren staaf op zijn hoofd en is naar het ziekenhuis geweest om zich te laten behandelen. De chauffeur is door de politie aangehouden.

"Ik zit met allemaal hechtingen in mijn hoofd thuis. Hoeveel moeten wij nog van deze Oost-Europese chauffeurs accepteren? Ik denk dat de maat aardig vol is en dat er nu echt eens iets aan gedaan dient te worden", besluit Ton Bader.

Het is niet de eerste keer dat Bader een conflict heeft met Oost-Europese chauffeurs op zijn terrein. In maart 2010 weerde hij ook een Oost-Europese chauffeur omdat hij alleen wilde parkeren op de privéparkeerplaats en niet van plan was er te eten.

Bader zei toen: "Ik heb overlast van de Oostblokkers. Ze poepen onder te trailer, laten vuilniszakken achter, stelen diesel van Nederlandse chauffeurs en slopen achterlichten."

Lees ook:
» Roemeense chauffeur niet welkom bij wegrestaurant Malden?Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,617
Diesel1,294

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions