Clicky

 Mogelijk tropische dag, zwaar onweer op komst

Mogelijk tropische dag, zwaar onweer op komst
09-06-2014 09:58 | Weer | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Maandag wordt mogelijk de eerste landelijke tropische dag van het jaar. De temperatuur loopt in het binnenland op tot rond of net boven de 30 graden. Echt lang kan er niet worden genoten van het warme weer. Maandagmiddag en -avond zijn er zware onweersbuien op komst met kans op windstoten, hagel en lokaal veel neerslag. Daarvoor waarschuwt weeronline.nl.

De buien trekken aan het einde van de middag vanuit het zuiden het land binnen en gaan gepaard met zware windstoten tot honderd kilometer per uur. De buien breiden zich in de avond noordwaarts uit. In de loop van de nacht keert de rust overal terug.

Doordat de bomen volop in blad staan is er grote kans op stormschade. Ook de bezoekers van Pinkpop in Landgraaf moeten rekening houden met mogelijk zeer slecht weer aan het einde van de middag. Aangezien de onweersbuien een lokaal karakter hebben komt het niet overal tot noodweer maar wanneer het onweer overtrekt kan het plaatselijk flink tekeer gaan, zeggen de meteorologen.

Voordat de buien er zijn, wordt het zomers warm. Als in De Bilt de 30 graden wordt gehaald kan worden gesproken van de eerste landelijke tropische dag van het jaar. Voor zonaanbidders is het oppassen geblazen. Met zonkracht zeven maandag kan de huid snel verbranden.

Vorig jaar werd de eerste tropische dag gehaald op 18 juni. In 2012 beleefden we pas op 18 augustus de eerste tropische dag. Het komt zelfs voor dat we een heel jaar geen tropische dag meemaken. De laatste keer dat dit gebeurde was in 1993. De vroegste tropische dag was op 5 mei 1916. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,167
Diesel1,972

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats