Clicky

 
Transport Online - Engelse dieseldieven met gestolen navigatiesysteem aangehouden

Engelse dieseldieven met gestolen navigatiesysteem aangehouden

Engelse dieseldieven met gestolen navigatiesysteem aangehouden
08-06-2014 18:31 | Criminaliteit | auteur De Redactie

ETTEN-LEUR/BREDA - Een alerte getuige heeft de politie zaterdagmiddag 7 juni op het spoor gezet van twee Engelse dieseldieven. Een 26-jarige man en een 15-jarige jongen werden omstreeks 17:25 uur op de Julianalaan aangehouden. De 26-jarige man had kort daarvoor kennelijk ook een navigatiesysteem uit een elektronicawinkel op de Meubelboulevard in Breda gestolen. Het apparaat werd in de cabine van de vrachtauto aangetroffen.

Een 31-jarige vrachtwagenchauffeur uit Etten-Leur deed aangifte. Hij stond met zijn vrachtwagen met trailer op het Brabantpark. Hij zag dat een witte bestelbus, Ford Transit, met Engels kenteken naast hem parkeerde. Hij zag dat in de bestelauto een volwassen man en een jongen zaten. Hij zag dat de jongen uitstapte. Hij sprak de bestuurder aan om hem te vertellen dat het een besloten terrein was. De chauffeur toonde hem een navigatiesysteem en vroeg hem in het Engels naar de werking daarvan. Even later reed de bus weg. De chauffeur ontdekte toen dat de tankdop van zijn vrachtwagen opengedraaid was en dat de dop naast de opening van de tank lag. Hoeveel liter er precies uitgehaald was kon de aangever niet zeggen.

Nog een melding dieseldiefstal

Vervolgens kreeg de politie een melding dat op de Julianalaan een bewoner een jongen betrapt had die tankdoppen van auto's aan het losdraaien was. De knul was snel in een witte Ford Transit bus gestapt.

Stopteken

Agenten zagen de bedoelde bus rijden op de Julianalaan en gaven een stopteken. De dienders controleerden de bestuurder en zijn jonge bijrijder. Ze zagen dat op de vloer van de bus een zogenaamde hevelinstallatie stond. De slangeneinden waren nat en roken naar diesel. Tijdens de controle werd ook bekend dat de inzittenden eerder op de middag een navigatiesysteem hadden gestolen in Breda. Het apparaat zat tegen de voorruit. Beide verdachten zijn aangehouden en in verzekering gesteld.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,460
Diesel2,298

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden