Clicky

 Tropische editie Pinkpop afgetrapt

Tropische editie Pinkpop afgetrapt
07-06-2014 17:32 | Showbizz | auteur De Redactie

LANDGRAAF - In een zonovergoten Landgraaf is zaterdagmiddag de 45e editie van Pinkpop begonnen. De eerste klanken waren om 14.30 uur van de Limburgse band Les Djinns, die in maart de bandwedstrijd Nu of Nooit won. Het grote wachten is op The Rolling Stones, die zaterdagavond optreden. De rockers betreden het podium om 21.00 uur.

Megaland, waar Pinkpop sinds 1988 plaatsvindt, stroomt langzaam vol. Bij de ingang van het festivalterrein staan lange rijen, eenmaal binnen is het vooral dringen bij de muntenkassa's. Ook bij de wateraftappunten is het druk. De organisatie van Pinkpop drukt festivalgangers op het hart veel water te drinken gezien de tropische temperaturen in Zuid-Limburg.

The Rolling Stones zorgden er niet alleen voor dat de eerste festivaldag binnen een halfuur was uitverkocht, ook ligt de gemiddelde leeftijd van de festivalbezoekers een stuk hoger. Duidelijk is dat een groot deel van het publiek voor de Stones komt: op menig shirt prijkt de rode uitgestoken tong.

Voordat de legendarische rockband het podium in Landgraaf betreedt, treden onder anderen John Mayer en Bastille op. Thé Lau treedt zaterdagmiddag op in de Pinkpop-tent, het concert is een van de afscheidsconcerten van de 61-jarige zanger. Lau kampt met keelkanker, de ziekte is uitgezaaid naar zijn longen. In april werd duidelijk de zanger is uitbehandeld.

Landgraaf staat ook zondag en maandag nog in het teken van Pinkpop. Zondag treden artiesten als Ed Sheeran, Editors en Robert Plant & The Sensational Space Shifters op. De tweede festivaldag wordt afgesloten door Arctic Monkeys. Maandag staan acts als Clean Bandit, Stromae en Arcade Fire op het programma. Metallica sluit de 45e editie van het festival af. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions