Rolande LNG & Titan LNG laden eerste LNG-tankwagen bij GATE terminal Rotterdam voor de Nederlandse transportmarkt

Rolande LNG & Titan LNG laden eerste LNG-tankwagen bij GATE terminal Rotterdam voor de Nederlandse transportmarkt
07-06-2014 10:18 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Met de belading van een 45ft LNG container bij de GATE terminal zetten Rolande LNG en Titan LNG een nieuwe stap om Nederland verder op te kaart te zetten als gasland. De lading die zal worden gebruikt om IVECO trucks op aardgas te laten rijden is de eerste die in Rotterdam geladen is voor de Nederlandse thuismarkt. De nieuwe laadmogelijkheid bij de GATE Terminal heeft een logistiek voordeel boven de LNG inkoop uit Zeebrugge (België) waar beide bedrijven sinds jaren LNG inkopen en draagt bij aan meer leveringszekerheid voor LNG in Noordwest Europa.

De belading van de 45ft container met bijna 17 ton LNG, genoeg om 50.000 km met IVECO LNG trucks te rijden, werd gekocht van LNG leverancier Eneco Energy Trade B.V.. Hiermee voegt Eneco een nieuwe klant toe aan haar Downstream LNG portfolio en vergroot hiermee verder hun focus op LNG voor de downstream markt in Europa.

“Dit is een positieve ontwikkeling voor de leveringszekerheid en de prijzen van LNG in Nederland. Hiermee is de ambitie van Nederland om de gasrotonde te zijn voor vloeibaar aardgas een stap dichterbij gekomen .” zei Fred Schouten, CEO van Rolande LNG.  De markt voor LNG Trucks die stiller, economischer en milieu vriendelijker zijn in vergelijking met diesel trucks ontwikkelt zich snel in Nederland. Bovenop de economische voordelen van LNG worden de CO2 emissies met 15%, de NOx emissies met 50%  verminderd in vergelijking met diesel.

“Voor onze Duitse klanten is dit ook een belangrijke stap. Door in Rotterdam te laden kan Titan LNG samen met Rolande LNG de industriële sector en scheepvaart sector tot in Oost-Duitsland competitieve full service oplossingen aanbieden”  gaf Niels den Nijs, commercieel directeur van Titan LNG als commentaar.

Rolande LNG (Giessen, Brabant), is het toonaangevende bedrijf bij de toepassing van LNG in de transportsector in Noordwest-Europa. Rolande LNG verzorgt de inkoop en logistiek van LNG en heeft 3 LNG tank stations operationeel in Nederland. IVECO Schouten, de 100% eigenaar van Rolande LNG biedt full operational lease en verkoopt IVECO Stralis LNG trucks.

Titan LNG (Amsterdam), levert LNG aan industriële klanten in Duitsland, de Benelux, Oostenrijk en Zwitserland. Titan LNG biedt full service oplossingen: LNG levering, LNG transport en opslag bij de klant middels LNG tanks.

Eneco Energy Trade B.V. is actief in de downstream LNG markt als leverancier en ziet LNG als een belangrijke toevoeging voor haar gas inkoop portfolio.

GATE terminal Rotterdam, Op de Maasvlakte in Rotterdam staat de eerste Nederlandse LNG-importterminal. Vanaf de start van 2014 is het mogelijk om niet alleen LNG op te slaan en in het Gasunie netwerk in te brengen maar ook LNG containers en trailers te beladen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,763
Diesel1,470

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden