Clicky


Leden FloraHolland stemmen niet in met voorstel liquiditeitsbijdrage

Leden FloraHolland stemmen niet in met voorstel liquiditeitsbijdrage
06-06-2014 17:18 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

AALSMEER - De algemene ledenvergadering (ALV) van Koninklijke Bloemenveiling FloraHolland vond plaats op donderdag 5 juni in Aalsmeer. De 294 aanwezige leden, een kleine 5% van het totaal aantal leden, hoorden Lucas Vos zijn bevindingen van zijn eerste maanden bij FloraHolland delen. Een van zijn belangrijkste bevindingen is dat de strategie van FloraHolland onvoldoende helder is. Hij gaf aan dat het strategieproces ‘FloraHolland 2020’ eind 2014 tot meer helderheid voor leden, klanten en medewerkers moet leiden.

Rens Buchwaldt gaf een toelichting op de jaarcijfers 2013. Het eerste onderwerp waarover gestemd werd, was de bijschrijving van slechts de helft van de liquiditeitsbijdrage 2013. Dit voorstel haalde geen meerderheid. Hiermee konden verdere besluiten over de jaarcijfers niet in de vergadering genomen worden. FloraHolland liet weten voor eind volgende week aan te zullen geven wat de vervolgstappen zijn ten aanzien van de jaarcijfers. In de statuten is hierover een aantal bepalingen opgenomen.

Voorzitter van de Raad van Commissarissen Bernard Oosterom: “We zijn als RvC teleurgesteld over de uitslag. Hoewel de argumentatie om dit voorstel aan de vergadering voor te leggen volgens ons voldoende valide was, hebben de leden in de vergadering anders besloten. We zullen de uitkomst van de stemming en de uitgebreide discussie zorgvuldig beschouwen.”

Liquiditeitsbijdrage

Gedurende het jaar wordt bij de aanvoerders 1% van de omzetwaarde ingehouden als liquiditeitsbijdrage. In geval van een positief resultaat wordt deze liquiditeitsbijdrage, via besluitvorming in de ALV, bijgeschreven op de ledenlening. Aangezien FloraHolland in 2013 een negatief resultaat realiseert, werd aan de ALV voorgesteld slechts de helft van de liquiditeitsbijdrage bij te schrijven. De andere helft is dan bestemd om verlies te dekken. Dit voorstel haalde dus geen meerderheid.