Clicky


 


Friese zorgtopman pakt bij vertrek zeven ton mee

Friese zorgtopman pakt bij vertrek zeven ton mee
06-06-2014 16:46 | Financieel | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Ex-bestuurder Chris Marsman van de Friese zorginstelling Kwadrantgroep heeft bij zijn afscheid ruim zeven ton meegepakt. De topman kreeg de gouden handdruk verspreid over de afgelopen twee jaar. De instelling zegt in een reactie de hoge vertrekregeling voor Marsman te betreuren.

"Het bedrag past niet meer bij deze tijd", erkent een woordvoerder van de Kwadrantgroep. "Maar het is conform de afspraken die in 2006 zijn gemaakt." De instelling betreurt dat het geld niet uitgegeven wordt aan goede zorg. "We krijgen veel vragen van medewerkers en dat is heel begrijpelijk," aldus de woordvoerder.

Eind 2012 kwam topbestuurder Marsman in conflict met zijn toezichthouders, waarna hij zich ziek meldde. Bij zijn vertrek ontving hij vervolgens een ontslagpremie van ruim 568 duizend euro. Tijdens de zeven maanden dat hij thuiszat ontving hij nog eens 138 duizend euro.

De gouden handdruk voor de Friese zorgbestuurder is nog hoger dan FNV Abvakabo donderdag rapporteerde. Marsman stond al bovenaan de vakbondslijst met topverdieners in de zorg, met een ontslagvergoeding van 369 duizend euro.

Marsman was sinds 2006 bestuurder bij de Kwadrantgroep. De zorginstelling in Sneek telt zevenduizend werknemers. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions