Clicky


Geen fiat financiering reorganisatie FloraHolland

Geen fiat financiering reorganisatie FloraHolland
06-06-2014 12:31 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

AALSMEER - De leden van coöperatie FloraHolland hebben niet ingestemd met de manier waarop de directie de reorganisatie van de bloemenveiling wilde betalen. Dat heeft een woordvoerder vrijdag bevestigd. Het bedrijf maakt komende week een nieuw voorstel.

De leden van de coöperatie betalen elk jaar een heffing van een procent van de omzet. Voor dit jaar zou het gaan om 43,8 miljoen euro. Normaliter wordt de heffing in een spaarpot gezet, maar dit jaar wilde de directie de helft ervan gebruiken om de reorganisatie te betalen. Die kost in totaal 21,9 miljoen euro, inclusief een zwaarbevochten sociaal plan voor de tweehonderd mensen die moeten omzien naar een andere baan. De reorganisatie heeft voor een nettoverlies gezorgd van 7,4 miljoen euro.

De directie slaagde er niet in om een meerderheid van de 294 aanwezige leden achter het plan te krijgen. FloraHolland komt nu voor eind volgende week met een nieuw voorstel.

Bij FloraHolland werken ongeveer vierduizend mensen. Het bedrijf heeft vestigingen in Rijnsburg, Naaldwijk en Aalsmeer. (Novum)