Transport Online - Cao-onderhandelingen bij DHL Express gestart

Cao-onderhandelingen bij DHL Express gestart

Cao-onderhandelingen bij DHL Express gestart
27-01-2012 10:17 | Arbeidsvoorwaarden | auteur de redactie
FNV Bondgenoten is maandag 23 januari begonnen met de onderhandelingen voor een nieuwe cao bij DHL Express. Het logistiek bedrijf heeft opnieuw een jaar achter de rug van ingrijpende reorganisaties, die voor grote onzekerheid bij de werknemers hebben gezorgd. De vakbond stelde al eerder vast dat er onder chauffeurs bij DHL Express tekorten dreigen en dat de loonschalen van de onderneming achterlopen op de loonschalen van de cao Beroepsgoederenvervoer.

Het is tegen deze achtergrond dat FNV Bondgenoten voor de nieuwe cao onder meer een loonsverhoging vraagt van 2,5 procent, met een eenmalige uitkering van 300 euro als verzachting voor het koopkrachteffect van het kabinetsbeleid. Bovendien maakt de bond zich sterk voor een verbetering van de positie van uitzendkrachten binnen DHL Express. Ook wil de bond een onderzoek naar een objectieve maatstaf om de werkdruk onder het uitvoerend personeel te normeren.

DHL Express is wereldwijd marktleider in het internationaal expresvervoer. In Nederland geldt de cao voor ongeveer 3500 werknemers.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,322

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions