Clicky

 
Transport Online - Honderd vrachtwagenchauffeurs staken

Honderd vrachtwagenchauffeurs staken

Honderd vrachtwagenchauffeurs staken
06-06-2014 09:33 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Ongeveer honderd vrachtwagenchauffeurs van pakketbezorger UPS in Amsterdam en van supermarktketen Vomar staken vrijdag de hele dag. Dat heeft bestuurder van FNV Bondgenoten Egon Groen vrijdag gezegd.

De vakbond voert verder actie bij onder meer het distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle en bij locaties in Pijnacker en Tilburg. Daar worden handtekeningen verzameld.AH is een machtige opdrachtgever in Nederland

Eerste onderhandelaar Transport & Logistiek bij FNV Bondgenoten Egon Groen: “Zoals we allemaal weten, is Albert Heijn in Nederland een machtige opdrachtgever. Het bedrijf is in staat bij de toeleveranciers de prijzen eenzijdig naar beneden bij te stellen. Dan moet het ook in staat zijn om een fatsoenlijke loonsverhoging voor de werknemers in de Transport en Logistiek af te dwingen. Het is bovendien ook nog eens in het eigen belang van Albert Heijn.”

Actievoerders naar AH-hoofdkantoor in Zaandam

Onder anderen chauffeurs van UPS en die voor VOMAR rijden, staken vandaag om hun collega’s die in opdracht van Albert Heijn rijden te informeren. Later vanmiddag gaan de actievoerders naar Zaandam om in een optocht de verzamelde petities bij het hoofdkantoor van Albert Heijn af te leveren.

Cao-onderhandelingen Transport en Logistiek muurvast

Het cao-overleg tussen de vakbonden en de werkgevers in de Transport en Logistiek (140.000 werknemers) zit al maanden muurvast. De chauffeurs eisen naast een beter loon, ook naleving van de regels tegen verdringing in de sector door goedkope buitenlandse chauffeurs. Ze eisen gelijk loon voor gelijk werk. De werknemers verwierpen op 15 mei de werkgeversvoorstellen voor een nieuwe cao, waaronder de nul procent loonsverhoging.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden