Clicky

 
Transport Online - Alpe d'Huzes brengt ruim twaalf miljoen op

Alpe d'Huzes brengt ruim twaalf miljoen op

Alpe d'Huzes brengt ruim twaalf miljoen op
05-06-2014 20:44 | Financieel | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De sponsortocht Alpe d'Huzes heeft dit jaar 12.351.027 euro opgeleverd. Dat heeft de organisatie donderdagavond bekendgemaakt. Het bedrag is een stuk lager dan vorig jaar, toen ruim 29 miljoen werd opgehaald.

De tegenvaller is waarschijnlijk het gevolg van de ophef die vorig jaar ontstond. Toen werd duidelijk dat oprichter Coen van Veenendaal in 2011 via een bv ruim 160 duizend euro had gedeclareerd. Bij het sluiten van de inschrijftermijn voor de deelnemers bleek ook al dat een stuk minder mensen zich hadden aangemeld, zo'n 2800 minder dan een jaar eerder.

Onder de bijna vijfduizend deelnemers was ook prins Bernhard, die in het afgelopen jaar aan een vorm van lymfeklierkanker werd behandeld. De 44-jarige zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven fietste een keer naar boven. Zijn vrouw, prinses Annette, ging lopend omhoog.

Bernhard maakte in maart bekend dat hij de Alpe d'Huez wilde beslechten. Volgens hem ging het goed ondanks dat hij er tegenop zag. "Ik ben rustig van start gegaan en heb dat vastgehouden tot het einde", zei hij voor de camera van de NOS. De prins fietste met een aantal doktoren en collega's. Samen haalden ze meer dan zestigduizend euro op.

Met de gezondheid van Bernhard gaat het inmiddels de goede kant op. Eind maart werd duidelijk dat zijn behandeling is afgerond. "Het gaat op zich erg goed nu."

De sponsoractie werd dit jaar voor de negende keer gehouden. De deelnemers halen onder het motto 'opgeven is geen optie' geld op voor onderzoek naar kanker. De klimmers trotseren daarbij de berg Alpe d'Huez in Frankrijk tot maximaal zes keer. Veel deelnemers zetten zich in ter nagedachtenis aan de mensen die te vroeg aan kanker zijn overleden of ter inspiratie voor de mensen die nog ziek zijn.

Voorzitter van de stichting Alpe d'Huzes Johan van der Waal laat weten bijzonder trots te zijn op het opgehaalde bedrag. "Het is niet onze doelstelling ieder jaar een groter bedrag in te zamelen, maar wel om met onze deelnemers zo veel mogelijk geld in te zamelen en ook de saamhorigheid te ervaren", zegt hij in een verklaring. Volgens Van der Waal telt iedere euro.

De definitieve eindstand van Alpe d'Huzes 2014 wordt, zoals gewoonlijk, half oktober bekendgemaakt. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,926
Diesel1,895

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden