Baxter en Penske Logistics optimaliseren zendingen van niertherapieën

Baxter en Penske Logistics optimaliseren zendingen van niertherapieën
05-06-2014 17:22 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ROOSENDAAL - Wereldwijd gezondheidsbedrijf Baxter en logistiek bedrijf Penske Logistics kondigen een nieuwe Control Tower oplossing aan om de intercompany en outbound zendingen van Baxter producten, ter ondersteuning van patiënten die lijden aan nieraandoeningen, te beheren. De Control Tower is gericht op een efficiënte flow van niertherapieën van Baxter in heel Europa naar aanleiding van de overname van het medisch-technologische Gambro door Baxter in 2013.

De Transport Management divisie van Penske Logistics verzorgt een Control Tower oplossing om de goederenstromen van de vernieuwde Baxter-Gambro logistiek binnen Europa in goede banen te leiden. Een onderdeel van de Control Tower oplossing is Penske’s carrier management proces dat een belangrijke bijdrage levert aan een stabiele operatie binnen het Baxter-Gambro netwerk. Het self billing systeem van Penske staat op zijn beurt in voor een accurate en snelle afwikkeling van de freight payment. Via de customer portal, een webapplicatie, krijgt Baxter in real time inzicht in de status van de zendingen, de benodigde documenten en de gerelateerde kosten. 

Koen De Clerck, Road Freight Manager Europe / Baxter-Gambro SC Integration lead Transportation EMEA bij Baxter World Trade SA: “Bij een grootschalige integratie zoals Gambro, is het belangrijk om zo snel mogelijk een nieuwe, optimale en transparante supply chain omgeving te creëren waarbij de betrouwbaarheid van de leveringsprocessen onveranderd hoog blijft. De stabiele operationele performance van Penske ten aanzien van Baxter gedurende de voorbije jaren heeft ons ervan overtuigd om onze samenwerking op het vlak van supply chain verder uit te breiden. Ze laat ons immers toe de strategie van Baxter op het vlak van intercompany loads, waarbij onder meer gekeken wordt naar mogelijkheden om zendingen zoveel en zo efficiënt mogelijk te consolideren tot volle vrachtwagens, in alle transparantie verder uit te rollen. Ook al is de integratie van Gambro’s supply chain nog volop aan de gang, zien we toch al een positieve invloed van de uniformisering en standardisering in carrier & loads management op onze dienstverlening, kosten en, niet onbelangrijk, het milieu.”

Piet Zoutendijk, Managing Director van Penske Logistics Europe is trots: “Gambro is onlangs overgenomen door Baxter, een wereldwijd opererend bedrijf dat op allerlei terreinen in de gezondheidszorg actief is en waarmee we al jaren succesvol samenwerken op het gebied van Transport Management. Toch was het niet vanzelfsprekend dat we voor Gambro ook de Control Tower zouden gaan opzetten. We hebben het vertrouwen moeten winnen op basis van onze portfolio, onze ervaring en onze visie op de beste manier om Gambro’s supply chain te managen. We gaan nu met plezier aan de slag met een end-to-end oplossing die meer inzicht biedt, tijdig ingrijpen bij afwijkingen mogelijk maakt, effiency-winst oplevert en kosten bespaart.”

Baxter is een wereldwijd gediversifieerd gezondheidszorgbedrijf. Het ontwikkelt, vervaardigt en verhandelt producten die het leven redden en verbeteren van patiënten die lijden aan hemofilie, nierinsufficiëntie, malnutritie, immuundeficiëntie, infectieziekten, trauma’s en andere chronische en acute ziekten. Met activiteiten in 60 landen en maar liefst 19 van zijn 54 productiesites in Europa, is Baxter op het vlak van supply chain reeds door de wol geverfd. Zo is in het grootste distributiecentrum van Baxter in Lessen (België), het Baxter Distribution Center Europe (BDCE), 95 procent van de productie bestemd voor wereldwijde export. Met een capaciteit van 54.000 pallets en een komen en gaan van 150 trucks per dag, organiseert Baxter zijn supply chain rond twee assen: replenishment van de andere productie- en distributieëenheden van Baxter en de directe wereldwijde distributie naar klanten via transport over water, weg, spoor en, in mindere mate, lucht.

In 2013 nam Baxter het Zweedse Gambro over. Met activiteiten in meer dan 90 landen, ontwikkelt, produceert en levert Gambro producten en behandelingen voor patiënten wereldwijd die lijden aan nier- en leveraandoeningen. Door de overname van Gambro kan Baxter nu een volledig productgamma aanbieden, van toestellen voor hemodialyse over peritoneale dialyse en thuis hemodialyse tot de zogeheten ‘acute’ dialysetoestellen voor gebruik op intensive care afdelingen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden