Clicky


Koning Willem-Alexander praat met vrachtwagenchauffeurs

Koning Willem-Alexander praat met vrachtwagenchauffeurs
05-06-2014 12:24 | Transport | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft vanochtend een gesprek gehad met een aantal vrachtwagenchauffeurs en twee transportondernemers. Het gesprek dat plaatsvond in truckerscafé De Nieuwe Pionier in Europoort Rotterdam, stond onder leiding van de voorzitter van FNV Bondgenoten, mevrouw Ellen Dekkers, en de voorzitter van Transport en Logistiek Nederland (TLN), de heer Arthur van Dijk.

Vier chauffeurs waren aanwezig op uitnodiging van FNV Bondgenoten. De transportondernemers, een nationaal en een internationaal opererend bedrijf, en twee daar werkzame chauffeurs waren uitgenodigd  door TLN.

In het gesprek stond de dagelijkse werkelijkheid van de chauffeur centraal. Zo is gesproken over de ontwikkelingen in de sector, regelgeving en werkgelegenheid. Een belangrijk onderwerp dat aan de orde kwam is de liberalisering van de Europese transportmarkt met de daaruit volgende concurrentie uit (Oost-)Europese landen. Daarnaast is onder meer ook gesproken over de verschillen in handhaving van regelgeving binnen Europa.