Clicky


Aangepast baangebruik op Schiphol als gevolg van werkzaamheden

Aangepast baangebruik op Schiphol als gevolg van werkzaamheden
04-06-2014 17:41 | Algemeen | auteur De Redactie

Amsterdam Airport Schiphol legt de komende maanden een nieuwe taxibaan aan. Deze nieuwe taxibaan is nodig om het aantal overstekende vliegtuigen van en naar het vrachtplatform te verminderen.

De nieuwe taxibaan komt ten zuidoosten van de Kaagbaan te liggen. De Kaagbaan kan tijdens de werkzaamheden geheel of gedeeltelijk niet gebruikt worden. Dit heeft afwijkend baangebruik tot gevolg.

2 tot en met 22 juni

In deze periode vinden voorbereidende werkzaamheden aan de taxibaan plaats. Als gevolg hiervan is de Kaagbaan volledig buiten gebruik en wordt er om die reden tegelijkertijd regulier onderhoud gepleegd.

Tijdens de buitengebruikstelling van de Kaagbaan wordt naar verwachting de Aalsmeerbaan gedurende de dag intensiever gebruikt. De Zwanenburgbaan wordt tijdens piekperioden ingezet voor landingen vanuit en starts naar het zuiden. Gedurende de nacht wordt de Zwanenburgbaan ingezet in plaats van de Kaagbaan.

25 augustus tot en met 28 september

Gedurende deze periode is de Kaagbaan, door de afrondende werkzaamheden, mogelijk beperkt inzetbaar. Het afwijkend baangebruik zal leiden tot extra overlast in de gebieden ten zuiden van Schiphol.