Clicky


 


Icedome in Almere gaat niet door

Icedome in Almere gaat niet door
04-06-2014 16:53 | Binnenland | auteur De Redactie

ALMERE - Het Icedome in Almere is van de baan. De nieuwe ijshal krijgt de financiering niet op tijd rond, waardoor de gunning als nieuwe topsportlocatie komt te vervallen. Dat hebben de KNSB, NOCNSF en Icedome Almere woensdag bekendgemaakt.

Aanvankelijk moest het Icedome zijn financiële zaakjes voor 1 april op orde hebben, maar de organisatie kreeg uitstel. Over de nieuwe hal is veel te doen geweest. De ijsbaan zou de komende tien jaar het nationale trainingscentrum van de KNSB worden, ten koste van Thialf in Heerenveen en de eveneens nieuw te bouwen baan Transportium in Zoetermeer.

Vanaf het seizoen 2016-2017 had het Icedome onderdak moeten bieden aan de langebaanschaatsers, de shorttrackers, de kunstrijders en de inlineskaters. De KNSB, NOCNSF en Icedome Almere zeggen de huidige ontwikkeling te betreuren.

De gemeente Almere laat in een reactie weten teleurgesteld te zijn dat het harde werk voor niets is geweest. De gemeente zag het Icedome als een meerwaarde voor de ontwikkeling de stad en het effect op de werkgelegenheid.

Onduidelijk is of de zogenoemde gunning nu naar een andere initiatiefnemer gaat. Het Friese Thialf maakte er geen geheim van graag het kloppend hart van schaatsend Nederland te blijven.

Het consortium heeft bij de gemeente aangegeven zich te beraden over het vervolgtraject van de plannen voor een multifunctioneel ijscomplex in Almere. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats