Clicky


LAG-bulkoplegger vervoert schelpen

LAG-bulkoplegger vervoert schelpen
04-06-2014 11:14 | Trailers | auteur De Redactie

Isoschelp, de ecologische isolatie-specialist, breidde zopas zijn wagenpark uit. Het bedrijf kocht een sterk aangepaste bulkoplegger aan voor het vervoer van schelpen. Voor deze uitbreiding deed het bedrijf beroep op LAG trailers uit België.

Werking schelpisolatie

Isoschelp is een groeiend bedrijf met meer dan 110.000 klanten. Op een ecologisch verantwoorde manier wint het bedrijf schelpen in. Na veelvuldig zeven en wassen vervoert het bedrijf zijn schelpen per bulkwagen van het schip naar de klant. Hier wordt de schelpisolatie ingespoten in de kruipkelder. De isolatie staat mee in voor een gezond en warm klimaat in huis.

LAG bulkoplegger

Een bulkoplegger voor de Nederlandse isolatie-specialist heeft zo zijn specifieke eisen. LAG voorziet de tank en achterkop met een dikkere uitvoering voor een langdurige beveiliging tegen de hoge slijtage van ISO-schelpen. Een uitloopkraan van 200 mm omzeilt moeiteloos de complexiteit en grootte van het product.

Isoschelp’s klanten bevinden zich vaak in dichtbebouwde gebieden. De engineers bij LAG monteerden hiervoor een zeer korte naloopas. De beweeglijke bulkoplegger manoeuvreert zo nog makkelijker door de nauwe woonwijken.

De gebruiksvriendelijkheid van de oplegger was van doorslaggevend belang. Met een doorlopende kist onder de tank en opbergmogelijkheden bovenop de tank, kan de chauffeur ter plaatse altijd beschikken over een groot arsenaal aan losslangen en werkmateriaal.