Clicky


Nieuwe IVECO Trakker 10x4 voor Rutte Groep uit Amsterdam

Nieuwe IVECO Trakker 10x4 voor Rutte Groep uit Amsterdam
04-06-2014 09:10 | Iveco | auteur De Redactie

Onlangs heeft IVECO Schouten een nieuwe IVECO Trakker 10x4 met kraan en kipper afgeleverd aan Rutte Groep uit Amsterdam. Het Amsterdamse familiebedrijf heeft jarenlange ervaring met het merk IVECO. De nieuwe Trakker zal worden ingezet voor het transport van de benodigdheden voor het plaatsen van ondergrondse afvalinzamelingsystemen.

Rutte Groep uit Amsterdam

Ruim 60 jaar geleden werd de Rutte Groep opgericht. De Rutte Groep specialiseerde zich sinds de oprichting op het vervoer van materiaal en materieel voor gemeente Amsterdam. Rutte Groep is door de verschillende bedrijfsactiviteiten en het zeer diverse wagenpark erg flexibel. “Wij zijn niet te groot voor kleine projecten en niet te klein voor grote projecten,” aldus de heer Y. Rutte. De heer Y. Rutte is de derde generatie werkzaam in het familiebedrijf.

In 1983 is Rutte Groep begonnen met het recyclen van bestratingsmateriaal. Later, in 1994, heeft het Amsterdamse bedrijf zich ook toegelegd op de wegenbouw. Op dit moment is de Rutte Groep marktleider in het plaatsen van ondergrondse afval inzamelingssystemen. Andere activiteiten waar Rutte zich mee bezighoudt zijn onder andere brugkoeling, gladheidsbestrijding en het recyclen van wegenbouw/bouw materialen op de  monumentenwerf.

Materieel

Rutte Groep bezit een zeer divers wagenpark en verschillend specialistisch materieel. De Amsterdamse Rutte Groep heeft op dit moment een wagenpark van 9 eigen zware voertuigen van type IVECO Trakker en 3 lichtere voertuigen van het type IVECO Daily. Rutte Groep kan met de zeer complete en divers uitgeruste voertuigen voor alle werkzaamheden het juiste materieel inzetten. De heer Rutte: “De transportbehoefte van Rutte Groep is veelzijdig, en voornamelijk voor de werkzaamheden van het wegenbouwbedrijf .”Onlangs heeft Rutte hiervoor een nieuwe IVECO Trakker 10x4 in gebruik genomen.

Nieuwe IVECO Trakker 10x4

De nieuwe IVECO Trakker Cursor 13 met 450 pk van de Rutte Groep is uitgevoerd in een 10x4 as configuratie. Af-fabriek is de Trakker geleverd in een 8x4 configuratie. De vijfde (hefbare) as is door System Trucks in Verona te Italië opgebouwd. De kipper is van Hyva en de 19 ton’s kraanopbouw is van HMF 1943-Z2, opgebouwd door Derkx en Davidson uit Haarlem. Het GVW van de nieuwe IVECO Trakker van Rutte Groep is 47 ton. Het netto laadvermogen is 25.000 kg.

“Dit nieuwe voertuig zal voornamelijk worden ingezet voor het transport van de benodigdheden ten behoeve van het plaatsen van ondergrondse afvalinzamelingsystemen. Door het hoge laadvermogen en de wendbaarheid is dit voertuig uitermate geschikt voor de binnenstedelijke toepassingen,” aldus de heer Rutte.

“Wij rijden al jaren met voertuigen van het merk IVECO. Met name door het hoge vermogen, toegankelijkheid en robuustheid. In combinatie met de service van IVECO Schouten bevalt ons dat enorm goed.”