Transport Online - Brand Shell Moerdijk geblust

Brand Shell Moerdijk geblust

Brand Shell Moerdijk geblust
04-06-2014 08:49 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

MOERDIJK - De brand bij Shell in Moerdijk is geblust. Het advies om ramen en deuren te sluiten is ingetrokken, meldde de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant woensdag even voor 05.30 uur.

De brand, die dinsdag rond 22.45 uur uitbrak, was al sinds 00.30 uur 'beheersbaar'. Burgemeester Jac Klijs (CDA) maakte dinsdagnacht bekend dat bij de brand twee lichtgewonden zijn gevallen.

De brand ontstond door explosies in een reactorvat. Daarbij is ethylbenzeen vrijgekomen. Dat zou niet schadelijk zijn voor de gezondheid, maar kan wel kort leiden tot geïrriteerde ogen en luchtwegen. Als de irritatie aanhoudt, raadt de gemeente aan contact te zoeken met een huisarts.Burgemeester Klijs stelde in een persconferentie dat een vergelijking met de brand die in 2011 woedde bij Chemie-Pack 'volstrekt niet op zijn plaats' is, al begrijpt hij wel dat die beelden naar boven komen.

In een van de grondmonsters die zijn genomen na de brand in Moerdijk zijn zware metalen aangetroffen. Het RIVM onderzoekt in hoeverre deze zijn verspreid, meldt de brandweer. De brandweer adviseert contact te vermijden. Wie roetdeeltjes heeft aangeraakt wordt aangeraden zijn handen met zeep te wassen. Voor het naar binnen gaan moeten schoenen worden geveegd.

Burgemeester Jac Klijs bezoekt woensdagochtend de locatie van Shell waar de brand woedde. Daarna geeft hij een persconferentie. De gemeente Moerdijk zou juist woensdag een boek presenteren over de brand bij Chemie-Pack in 2011 en de nasleep ervan. "Ik heb geen ander bericht dan dat het doorgaat", zegt een woordvoerder van de gemeente. Klijs zou het eerste exemplaar overhandigen aan minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD). (Novum)

Foto's

  • J.Roeland
    Shell Moerdijk

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,909
Diesel1,556

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen