Clicky


FNV: acties werpen vruchten af

FNV: acties werpen vruchten af
03-06-2014 17:10 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De vele acties van FNV zijn 'effectief' geweest en hebben geleid tot meer koopkracht voor de werknemers. Dat stelt de vakcentrale dinsdag halverwege het zogeheten cao-seizoen. Werknemers die de afgelopen maanden actievoerden kregen er in nieuwe arbeidsafspraken gemiddeld ruim twee procent aan loon bij, zo stelt cao-coördinator Mariëtte Patijn.

De actievoerders zagen hun nieuwe loon daarmee sneller stijgen dan gemiddeld. Over alle cao's die sinds december werden afgesloten kwam de loonstijging gemiddeld namelijk even boven de 1,7 procent uit, zo liet de vakcentrale weten. "Waar actie is gevoerd, zijn betere cao-afspraken gemaakt", aldus FNV.

De leden van de FNV-bonden kwamen de afgelopen maanden aanmerkelijk vaker in opstand dan in voorgaande jaren. Waar tussen 2008 en 2013 elke maand tussen de twee en drie acties werden georganiseerd - of met acties werd gedreigd - zijn dat er nu tussen de vijf en zes, zo stelt de vakcentrale.

"Het is goed dat de bereidheid van werknemers om actie te voeren voor waardering meer dan verdubbeld is", aldus Patijn. Dat gebeurde volgens haar ook bij bedrijven 'waar we het niet verwachtten', zoals Xerox, waar in maart meermaals gestaakt werd. "Dit heeft gezorgd voor een duidelijke kentering", aldus de cao-coördinator. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,965
Diesel1,651

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions