Clicky


Dode en gewonde bij ernstig ongeval op N256

Dode en gewonde bij ernstig ongeval op N256 [+foto]
03-06-2014 16:36 | Ongevallen | auteur De Redactie

ZIERIKZEE - Dinsdagmiddag 3 juni Omstreeks 14:10 uur is er op de Weg naar de Val (N256) tussen de Zeelandbrug en Zierikzee een ernstig ongeluk gebeurd tussen een bestelbusje en een vrachtwagen.

De bestelwagen is vermoedelijk op onverklaarbaar wijze op de verkeerde weghelft geraakt en vervolgens frontaal op  de vrachtauto gebotst, meldt de politie. De vrachtauto belandde in de sloot.

De 81-jarige bestuurder van de bestelbus is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden en de 26-jarige vrachtwagenchauffeur uit Zoetermeer is overgebracht naar het ziekenhuis met onbekende verwondingen.

De brandweer is met meerdere voertuigen uitgerukt omdat er sprake zou zijn van een beknelling. Er is opgeschaald naar middelongeval. De ambulancedienst kreeg assistentie van de traumahelikopter uit Rotterdam.

De N256 is in beide richtingen afgesloten waardoor er een grote verkeersstremming ontstaat. De afsluiting van de Zeelandbrug gaat naar verwachting nog tot woensdagochtend 05:00 duren. Het leeglopen van een dieseltank van 500 liter betekent dat er grond afgegraven moet worden, meldt de Verkeersinformatiedienst dinsdagavond. Omrijden kan via de Oosterscheldekering (N57).

©Foto: AS media