Clicky


Vier nieuwe MAN’s voor Van Velthoven

Vier nieuwe MAN’s voor Van Velthoven
02-06-2014 17:58 | M.A.N. | auteur De Redactie

KWINTSHEUL - MAN, wie anders? Voor internationaal transportbedrijf Van Velthoven in Kwintsheul staat dat als een paal boven water. Al meer dan zestig jaar rijdt dit familiebedrijf met vrachtauto’s van MAN. Dat blijft ook nog wel even zo, want de ervaringen met het merk zijn onverminderd goed.

Onlangs zette het bedrijf dan ook weer vier nieuwe MAN’s TGX 26.440 6x2 LL op de weg. Het zijn de eerste vrachtauto’s in de vloot die voldoen aan de Euro 6-emissienorm. “Voor zover ik weet zijn we in Nederland de op een na oudste afnemer van MAN. In 1953 namen we de eerste vrachtauto van dit merk in gebruik”, aldus  directeur Ron van Velthoven.

“Waarom zouden we veranderen? We houden het liever bij één merk: wel zo overzichtelijk voor het onderhoud dat we in onze eigen werkplaats uitvoeren. Indien nodig kunnen onze monteurs bovendien terugvallen op technische ondersteuning van MAN en van onze dealer Van Leeuwen Truckservice. De samenwerking bevalt van meet af aan goed. Er komt altijd een oplossing op tafel. Daarom noemen wij MAN op onze website  onze vaste leverancier. Dat vinden wij belangrijk. Wij doen er alles aan om dat ook voor ónze afnemers te zijn.”

Korte termijn

B.V. Internationaal transportbedrijf G.A. van Velthoven – want dat is van origine de volledige naam van het bedrijf – legt zich toe op het vervoer van bloemen, planten, groente en fruit rechtstreeks vanaf veilingen en exporteurs naar afnemers in heel Europa. Het wagenpark bestaat uit 52 MAN’s, voor de helft motorwagen-aanhangwagen- en voor de helft trekker-opleggercombinaties. Van Velthoven: “Dagverse producten vervoeren is kortetermijnwerk en -planning. Rond het middaguur start het laden en om zeven uur ’s avonds moeten alle vrachtauto’s op weg zijn.”



Meer dan 1 miljoen kilometer

Het bedrijf is op 7 mei 1929 opgericht door G.A. van Velthoven. Inmiddels is de leiding in handen van de derde generatie, Eric en Ron van Velthoven.

De MAN’s gaan lang mee in dit bedrijf. “Zeventien auto’s hebben momenteel al meer dan een miljoen kilometer op de teller staan, één zelfs al 1,4 miljoen. Dat zegt wel iets over de betrouwbaarheid. Maar we moeten ook mee met de eisen van deze tijd en profiteren van voordeel bij de heffing van Maut in Duitsland. Daarom hebben we nu geïnvesteerd in compleet nieuwe MAN TGX Euro 6-combinaties. De koelopbouwen zijn geleverd door Heiwo, met MKF-koelunits van RH Transportkoeling. Groenewegen heeft het onderstel van de aanhangwagens geleverd”, aldus Van Velthoven.

De MAN’s TGX zijn onlangs in bedrijf genomen en de eerste ervaringen zijn - zoals verwacht – heel goed.