Clicky


'Gestolen' eindexamens Almere gevonden

'Gestolen' eindexamens Almere gevonden
02-06-2014 16:49 | Binnenland | auteur De Redactie

ALMERE - De vijftig vmbo-eindexamens beeldende vorming, die woensdag 14 mei zouden zijn gestolen op het Buitenhout College in Almere, zijn afgelopen woensdag in de school zelf teruggevonden. Dat maakte de school bekend in een schriftelijke verklaring op de website.

De politie gaat niet langer uit van een misdrijf, aldus een woordvoerder. De examens blijven ongeldig. "Aan de envelop is niets te zien, maar de examens zijn twee weken uit beeld geweest. We weten niet wat er mee gebeurd is. Daarom moeten de leerlingen op 17 juni nogmaals examen doen."

Het Buitenhout College ging ervan uit dat de ingevulde examens gestolen waren, toen de envelop waarin de examens zaten verdween uit een afgesloten lokaal. De examens werden woensdagmiddag rond 17.30 door de politie in de school teruggevonden.

Omdat de envelop nog in de school lag, verklaarde de politie geen vervolgonderzoek in te stellen. De school heeft een particulier recherchebureau ingeschakeld om verder onderzoek te doen. "Er zitten nog te veel onduidelijkheden aan de zaak", aldus de woordvoerder.

Direct na de vondst heeft de school contact opgenomen met de Onderwijsinspectie, die na de verdwijning de examens ongeldig verklaarde. De inspectie blijft bij dat besluit, omdat de examens twee weken spoorloos waren.

Leerlingen moeten hierdoor nog steeds in het tweede tijdvak examen doen. Mochten er problemen ontstaan met het algemeen gemiddelde van de leerling, dan is er in augustus mogelijkheid tot herkansing, in het derde tijdvak. (Novum)