Clicky


Roemeense vrachtwagenchauffeur blijkt dieseldief

Roemeense vrachtwagenchauffeur blijkt dieseldief
02-06-2014 13:20 | Overtredingen | auteur De Redactie

BORN/ROERMOND - Een Roemeense vrachtwagenchauffeur en zijn bijrijder zijn maandagmorgen aangehouden op de A2 in Born op verdenking van diefstal van diesel. Het tweetal werd voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

De politie kreeg een melding van dieseldiefstal uit een Poolse vrachtwagen die geparkeerd stond op parkeerplaats Hoogvonderen langs de A73 in Roermond. Het zou gaan om vrachtwagens met een Roemeens kenteken.

Na onderzoek trof de politie bij parkeerplaats Het Anker in Born een vrachtwagen aan die diesel lekte. Er werd onder meer een pomp en slangen aangetroffen om de brandstof over te pompen. Bij de politie zijn afgelopen nacht nog meer meldingen binnengekomen van dieseldiefstal. Zes hiervan werden gepleegd op parkeerplaatsen in Maasbree en Sevenum langs de A67. In Venlo aan de St. Jansweg werd diesel afgetapt van een beregeningsinstallatie.

De politie stelt een uitgebreid onderzoek in en is op zoek naar getuigen of mensen die meer kunnen vertellen. Zij kunnen contact opnemen met de politie.