Transport Online - Huisartsen leggen werk neer om wetswijziging

Huisartsen leggen werk neer om wetswijziging

Huisartsen leggen werk neer om wetswijziging
02-06-2014 09:13 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Huisartsen leggen woensdagmiddag tijdelijk het werk neer uit protest tegen een dreigende aanpassing in de Zorgverzekeringswet waardoor de vrije artsenkeuze verdwijnt. Dat zei een woordvoerder van de Vereniging Praktijkhoudende Huisartsen (VPH) maandag op Radio 1. De kans is groot dat ook tandartsen, fysiotherapeuten, psychologen en apothekers gaan staken.

Het kabinet wil zorgverzekeraars niet meer verplichten om zorg te vergoeden van een zorgverlener waarmee ze geen contract hebben. De verzekeraars kunnen dan selectiever zorg inkopen wat onder meer ten goede zou komen aan een minder snelle stijging van de zorgpremie.

De werkonderbreking van een uur is vooral bedoeld om patiënten voor te lichten. Zij hebben volgens de VPH niet in de gaten wat er nu gebeurd. De woordvoerder vindt het 'onaanvaardbaar' dat door een verandering in de wet patiënten straks niet overal meer naar toe kunnen of hun behandeling helemaal zelf moeten betalen.

De VPH roept ook tandartsen, fysiotherapeuten en specialisten in ziekenhuizen op om het werk neer te leggen. De vereniging hoopt dat dat het kabinet overtuigd dat het 'misschien toch niet zo verstandig is'.

Hoeveel artsen met de staking mee gaan doen is nog niet duidelijk. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,627
Diesel1,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions