Clicky


Etihad zet volgende stap in deal met Alitalia

Etihad zet volgende stap in deal met Alitalia
01-06-2014 19:59 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

ROME - Etihad Airways is bereid te investeren in de noodlijdende Italiaanse branchegenoot Alitalia. De Arabische luchtvaartmaatschappij stuurt binnenkort de brief met de details over voorgenomen investeringen naar het bestuur van Alitalia en de stakeholders in de maatschappij. Dat hebben Alitalia en Etihad zondag laten weten in een gezamenlijke verklaring.

De onderhandelingen tussen Alitalia en Etihad hebben maanden geduurd. Vorige week meldden Italiaanse media al dat een overeenkomst ophanden was. De twee luchtvaartmaatschappijen gingen zondag niet in op de details. De Italiaanse minister van transport Maurizio Lupi heeft tegen televisiezender Rai gezegd dat de investering kan oplopen tot zeshonderd miljoen euro. Volgens hem kan het nog wel een maand duren voordat alle details zijn uitgewerkt.

Volgens Italiaanse media is een herstructurering van de schuld van Alitalia onderdeel van de overeenkomst. De schuld bij banken van meer dan vijfhonderd miljoen euro zou voor een deel zelfs worden kwijtgescholden, de rest zou worden omgezet in aandelen.

Als het bestuur van Alitalia en de aandeelhouders akkoord gaan, moet de overeenkomst nog worden goedgekeurd door de toezichthouders, waaronder de Europese Commissie.

"We zijn verheugd dat we verder kunnen gaan met dit proces", laat topman van Etihad James Hogan weten. "We kijken uit naar de succesvolle afronding van de voorgenomen transactie met Alitalia." Topman van Alitalia Gabriele Del Torchio noemt de deal een 'uitstekend resultaat voor Alitalia'. "Deze investering zal financiële stabiliteit bieden", verklaart hij. "De deal bevestigt de belangrijke strategische rol van Alitalia in de reisinfrastructuur in Italië op de lange termijn." De Italiaanse regering heeft volgens de twee bedrijven laten weten het 'strategische belang' van de overeenkomst te waarderen. (Novum/AP)