Clicky


Van Aanholt, Promes en Boëtius niet naar WK

Van Aanholt, Promes en Boëtius niet naar WK
31-05-2014 19:45 | Sport | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Bondscoach Louis van Gaal neemt Patrick van Aanholt, Quincy Promes, Jean-Paul Boëtius, Tonny Vilhena, Karim Rekik en Jeroen Zoet niet mee naar het WK in Brazilië. Dat meldt de KNVB zaterdag.

De 20-jarige verdediger Terence Kongolo van Feyenoord, die pas één interland speelde, behoort wel tot de definitieve selectie. De 33-jarige Dirk Kuyt, die onder Van Gaal nauwelijks in actie komt, is er ook weer bij.

Het afvallen van Promes, Boëtius, Vilhena en Rekik is geen grote verrassing. De vier werd nadat ze indruk hadden gemaakt tijdens de trainingsstage in Hoenderloo een plek gegund in de voorselectie, maar werden vervolgens naar Jong Oranje gestuurd.

Vooral Promes maakte daar indruk. De Twente-aanvaller scoorde in het EK-kwalificatieduel tegen Schotland een hattrick, maar dat bleek uiteindelijk niet genoeg om Van Gaal te overtuigen.

Van Aanholt speelde twee weken geleden zijn tweede interland tegen Ecuador, maar maakte daarin niet genoeg indruk. PSV-goalie Zoet verloor de strijd onder de lat van Jasper Cillessen, Michel Vorm en Tim Krul.

Feyenoord is hofleverancier met vijf spelers (Kongolo, Jordy Clasie, Bruno Martins Indi, Daryl Janmaat en Stefan de Vrij). Ajax levert met Daley Blind, Jasper Cillessen en Joël Veltman drie man. PSV en Swansea City volgen met twee spelers: respectievelijk Memphis Depay en Georginio Wijnaldum en Vorm en Jonathan de Guzman.

Wijnaldum leek te gaan strijden om een plek in de selectie met Rafael van der Vaart, maar de middenvelder van Hamburger SV viel voortijdig af met een kuitblessure.

Oranje speelt zaterdag in de Kuip een oefenwedstrijd tegen Ghana. Woensdag is Wales in Amsterdam vervolgens de laatste tegenstander in aanloop naar het WK. 13 juni is Spanje in een reprise van de laatste WK-finale de eerste opponent op het WK.

De volledige selectie:

Keepers: Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle United), Michel Vorm (Swansea City)

Verdedigers: Bruno Martins Indi (Feyenoord), Daryl Janmaat (Feyenoord), Terence Kongolo (Feyenoord), Stefan de Vrij (Feyenoord), Joël Veltman (Ajax), Ron Vlaar (Aston Villa), Paul Verhaegh (FC Augsburg)

Middenvelders: Wesley Sneijder (Galatasaray), Nigel de Jong (AC Milan), Daley Blind (Ajax), Jordy Clasie (Feyenoord), Leroy Fer (Norwich City), Jonathan de Guzman (Swansea City), Georginio Wijnaldum (PSV)

Aanvallers: Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München), Jeremain Lens (Dinamo Kiev), Dirk Kuyt (Fenerbahce), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Memphis Depay (PSV) (Novum)