Clicky


Noodbevel Apeldoorn om gaslek

Noodbevel Apeldoorn om gaslek
31-05-2014 10:45 | Binnenland | auteur De Redactie

APELDOORN - De gemeente Apeldoorn heeft zaterdag een noodbevel afgekondigd in verband met een gaslek. Omdat de gastoevoer overal afgesloten moet worden, mogen medewerkers van netbeheer Liander de deur van getroffen woningen openbreken als de bewoners niet thuis zijn. Dat bevestigt een woordvoerder zaterdag.

Liander spreekt van een 'uitzonderlijke situatie'. Volgens de woordvoerder komt een dergelijk noodbevel eigenlijk nooit voor. De deur wordt overigens pas opengebroken als blijkt dat na verschillende pogingen nog steeds niemand thuis is. Een bewoner kan bijvoorbeeld op vakantie zijn. Na het bezoek van de netbeheerder krijgt de woning een nieuw slot aangemeten.

In de Gelderse stad zitten sinds vrijdagochtend bijna 1300 huishoudens zonder gas. Bij graafwerkzaamheden aan een waterleiding werd per ongeluk de gasleiding geraakt. Daardoor kwam er water en zand in de leiding.

Door het bezoek aan alle getroffen woningen is het herstel van het lek een tijdrovende klus, maar volgens de woordvoerder kan het nu eenmaal niet anders met het oog op de veiligheid. De bewoners zitten zeker nog het hele weekeinde zonder gas. Liander heeft speciaal voor de betrokkenen een informatielijn opengesteld.

Liander is in gesprek met de gemeente over eventuele aanvullende maatregelen. Zo kunnen bewoners zich later dit weekeinde mogelijk douchen bij een zwembad in de buurt. (Novum)