Clicky


'Geert Wilders wil ondanks verbod in Europarlement'

'Geert Wilders wil ondanks verbod in Europarlement'
30-05-2014 19:02 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

DEN HAAG - PVV-leider Geert Wilders wil plaatsnemen in het Europees Parlement. Dat meldt de NOS vrijdag. Sinds de Europese verkiezingen van 2004 is het verboden om zowel lid te zijn van een nationaal parlement als van het Europees Parlement.

Wilders wint advies in om dat verbod juridisch aan te vechten. "Waarom mag het nu niet?", zegt hij tegen de NOS. "Mag dat zomaar ineens bij wet worden verboden?"

De PVV-leider heeft niets met het Europese project. In de verkiezingscampagne pleitte hij ervoor dat Nederland de EU verlaat en dat Nederlanders afscheid zouden moeten nemen van de euro. Waarom hij dan plaats zou willen nemen in het Europarlement is onduidelijk. Onlangs knipte hij in Brussel nog een ster uit de Europese vlag. Wilders zou erg veel gaan verdienen als het zogenoemde dubbelmandaat door zou gaan.

Wilders haalde als lijstduwer bij de Europese verkiezingen eerder deze maand 290.239 stemmen. Dat is meer dan lijsttrekker Marcel de Graaff, die 276.680 stemmen haalde. De PVV haalde bij de verkiezingen vier van de 26 Nederlandse zetels. (Novum)