Transport Online - Omzet Nederlandse transportbedrijven eerste kwartaal flink gestegen

Omzet Nederlandse transportbedrijven eerste kwartaal flink gestegen

Omzet Nederlandse transportbedrijven eerste kwartaal flink gestegen
30-05-2014 13:21 | Financieel | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Bedrijven in de Nederlandse transportsector hebben hun omzet het eerste kwartaal van dit jaar veel sterker zien stijgen dan in het vierde kwartaal vorig jaar. De inkomsten van vervoerders stegen tussen januari en maart gemiddeld met tweeënhalf procent op jaarbasis, zo blijkt vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De omzet steeg daarmee bijna twee keer zo snel als in de laatste maanden van vorig jaar. Over heel vorig jaar namen de inkomsten van transportbedrijven slechts met 0,7 procent toe. Dat was vooral te wijten aan de eerste twee kwartalen van vorig jaar, toen vervoerders hun doorsnee inkomsten nagenoeg gelijk bleven.

Vooral laad- en losbedrijven gingen er aanzienlijk op vooruit in vergelijking met een jaar eerder. Hun inkomsten stegen namelijk met 10,1 procent. Taxibedrijven kenden daarentegen opnieuw een moeizaam kwartaal, met een omzetdaling van vier procent. De inkomsten van taxi's dalen daarmee voor het negende kwartaal op rij. (Novum)NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,280

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions