Clicky


'Jouke Brander na 20ste faillissement persoonlijk failliet verklaard'

'Jouke Brander na 20ste faillissement persoonlijk failliet verklaard'
30-05-2014 11:36 | Faillissementen | auteur De Redactie

BURGUM - De Friese zakenman Jouke Brander is na een spoor van faillissementen afgelopen week zelf privé ook failliet verklaard. Brander mag, volgens de Leeuwarder Courant, geen cent meer uitgeven zonder overleg met zijn curator mr. Pier van der Sluis.

De 54-jarige Brander is eveneens een bekende in de transportwereld. Zo was Jouke Brander eigenaar van transportbedrijf FLT uit Twijzel. In 2009 vroeg FNV Bondgenoten het faillissement aan van dit omstreden transportbedrijf. Atema toen: "Wij willen dat deze man nooit meer een bedrijf kan oprichten of een doorstart maakt."

FLT betaalde volgens de vakbond indertijd de chauffeurs te weinig of geen geld. Er waren zelfs twee eigen rijders die elk 50.000 euro tegoed hadden van het transportbedrijf. Op 12 augustus 2009 werd het bedrijf daadwerkelijk failliet verklaard.

Echter, sinds 2009 heeft Brander nog vele bedrijven opgestart, failliet laten gaan en doorgestart. Zowel in als buiten de transportwereld maar vooral in de bouwgerelateerde sectoren. Inmiddels heeft Brander twintig faillissementen op zijn naam staan. Voor het eerst zal hij dit echter ook in eigen portemonnee gaan voelen nu hij ook privé failliet verklaard is.

In de Leeuwarder Courant reageert Brander nuchter en zakelijk op het faillissement: "Ik zie het wel. Het zijn maar materiële zaken."

Volgens de Leeuwarder Courant gaat Jouke Brander tegen het faillissement in Hoger Beroep. Volgens Brander is zijn naam aan zoveel faillissementen verbonden doordat ondernemers hem inhuren zodat hun eigen naam buiten schot blijft.

Curator mr. Pier van der Sluis was vrijdagochtend niet bereikbaar voor verdere toelichting.