Clicky


Twintig banen weg bij Sanoma Nederland

Twintig banen weg bij Sanoma Nederland
30-05-2014 10:24 | Bedrijfsresultaten | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Door een uitbesteding verdwijnen twintig van de 26 banen op de financiële afdeling van Sanoma Nederland. De Finse mediagroep besteedt de diensten van de afdeling voortaan uit aan het Amerikaanse Genpact om kosten te besparen. Dat heeft Sanoma vrijdag gemeld.

Voor het einde van het jaar moet de reorganisatie zijn doorgevoerd, zo laat een woordvoerder vrijdag weten. De werknemers die moeten vertrekken worden bijgestaan in hun zoektocht naar een nieuwe baan.

In Finland, waar het hoofdkantoor staat, worden nog eens dertig werknemers ontslagen. Volgens het bedrijf valt het aantal banen dat door de uitbesteding overbodig wordt nog mee. In een eerdere schatting was Sanoma ervan uitgegaan dat er 65 banen zouden verdwijnen. Dat blijkt vooral voor de Finse werknemers een meevaller, in Nederland was Sanoma al uitgegaan van twintig ontslagen, meldt de zegsman.

Sanoma Nederland haalde in het eerste kwartaal 4,1 procent minder omzet, met name doordat de inkomsten uit advertenties daalden. Het bedrijf maakte vorig jaar al bekend fors in personeel te willen snijden. (Novum)