Clicky

 
Transport Online - Vrachtwagenchauffeurs gaan staken op 6 juni

Vrachtwagenchauffeurs gaan staken op 6 juni

Vrachtwagenchauffeurs gaan staken op 6 juni
30-05-2014 09:57 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

UTRECHT - "De acties in het beroepsgoederenvervoer hebben de afgelopen twee maanden nog niet het gewenste effect gehad. De werkgevers willen nog niet praten over een cao. We moeten meer druk uitoefenen om ze weer aan de cao-tafel te krijgen", meldt Tjitze Rijssel, cao-onderhandelaar voor CNV Vakmensen. "Op vrijdag 6 juni organiseren we verschillende acties."

Meer loon kan wel!

"Het is een grof schandaal dat werkgevers in de transport en logistiek nog steeds vasthouden aan 0% loonsverhoging. In andere sectoren, waar het ook niet allemaal rooskleurig is, zijn cao’s afgesloten met wel een redelijke loonsverhoging", vervolgt van Rijssel. "Dat moet bij ons toch ook kunnen!?"

Het gaat niet vanzelf

"Als je gewoon blijft werken, komt die cao er niet. Tot nu toe is er maar één transportbedrijf dat bereid is om de werknemers 3% loonsverhoging te betalen. De rest van de werkgevers wacht rustig af. Je moet er dus wel wat voor gaan doen."

Daarom roept van Rijssel op om mee te doen aan de actiedag op 6 juni die FNV en CNV samen organiseren. "Meedoen is niet moeilijk, maar wel noodzakelijk!", benadrukt van Rijssel.

Staken mag: zo doe je dat

"Omdat 6 juni uitgeroepen is tot actiedag, mag je op die dag staken. Het enige dat je hoeft te doen is je te melden bij het Landelijk Actiecentrum. Uiteraard moet ook je werkgever weten dat je die dag staakt. Dat kan door een sms- of mailberichtje naar de planning/werkgever te sturen bij aanvang van je dienst op donderdagnacht of vrijdagmorgen. Vanwege het verrassingseffect maken we de actielocaties nu nog niet bekend, maar ze liggen verspreid over het land."

Niet staken, toch meedoen aan de actie?

"Dat kan ook. Dan neem je een snipperdag op 6 juni en meld je dat ook bij ons Landelijk Actiecentrum. Je krijgt dan bericht waar je je op vrijdagmorgen kunt melden om mee te doen", zegt van Rijssel tot slot.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden