Clicky

 
Transport Online - TLN en EVO steunen verhoging boetes misbruik digitale tachograaf

TLN en EVO steunen verhoging boetes misbruik digitale tachograaf

TLN en EVO steunen verhoging boetes misbruik digitale tachograaf
30-05-2014 09:32 | Overtredingen | auteur De Redactie

ZOETERMEER - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft vandaag bekend gemaakt dat de boetes voor manipulatie met de tachograaf vanaf 31 mei fors omhoog zullen gaan. Transport en Logistiek Nederland (TLN) en verladersorganisatie EVO steunen het initiatief om de boetes voor manipulatie met de digitale tachograaf te verhogen.

Volgens TLN en EVO brengt manipulatie van de registratie van rij- en rusttijden niet alleen de verkeersveiligheid van andere weggebruikers in gevaar, maar wordt hiermee ook de veiligheid en gezondheid van de chauffeurs zelf op het spel gezet. TLN en EVO zijn bovendien tegenstander van concurrentievervalsing binnen Europa die het gevolg is van het niet gelijk naleven van dit soort regelgeving. De noodzaak tot het aanscherpen van het sanctiebeleid voor bedrijven en chauffeurs die frauderen met de regels omtrent rij- en rusttijden overtreden, wordt dan ook door beide organisaties onderschreven.

Niet maatgevend voor hele sector

De huidige boetes op manipulatie worden nu verhoogd van 1.300 euro of 2.200 euro naar 4.400 euro. De boete voor de werknemer gaat van 550 euro naar 1500 euro. "Gezien de ernst van de feiten zijn deze verhogingen op zijn plaats en is een harde aanpak gewenst", aldus TLN en EVO.

De ILT maakt daarnaast melding van het feit dat het afgelopen jaar 20% van de bestuurders “knoeide” met de registratie van de rij- en rusttijden. TLN en EVO willen hierbij wel de kanttekening plaatsen dat het hier gerichte controles betreft waarbij de inspectie zich met name richt op risicogroepen en bedrijven die in het verleden al eens negatief in beeld zijn geweest bij de ILT. Dit percentage is volgens TLN en EVO dan ook niet maatgevend voor de gehele sector.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,068
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden